ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Jan Rippes arga mejl – "MAKTMISSBRUK"

ANNONS:
Läs mer

Jan Rippes son är en av de som inte har någon skola att gå till på måndag.

GT har tagit del av hans ilskna mejl till JO.

GT har under fredagen skrivit om att Jan Rippe, känd från Galenskaparna, har JO-anmält stängningen av Lundsberg. Hans son är nämligen en av de drabbade eleverna. Han är nu hemma i Västra Frölunda och har ingen skola att gå till på måndag.

Jan Rippes anmälan till JO mejlades in strax innan midnatt på onsdagskvällen. GT har tagit del av hans ilskna anmälan, där han anser att skolinspektionen agerat felaktigt genom att ta beslut om omedelbar stängning utan att ha pratat med rektor, skolledning, föräldraförening och elever.

"Att sammankalla till presskonferens och meddela detta till media innan man har meddelat vederbörande inblandade är inte bara oetiskt och omoraliskt utan för tankarna till nån totalitär stat långt ifrån demokrati där den anklagade inte ens blivit förhörd eller tilltalad", skriver Jan Rippe.

Ilskna versaler

Hans anmälan är delvis skriven i ilskna versaler.

"Detta är en MYCKET GROV KRÄNKNING och ett MAKTMISSBRUK som man inte trodde kunde ske i Sverige 2013!" skriver han bland annat.

Jan Rippe skriver att det är "oförlåtligt och fruktansvärt" att göra 200 elever skollösa och personalen arbetslösa "genom ett sånt dråpslag".

I anmälan poängterar Jan Rippe att den utlösande händelsen med strykjärnet är totalt oacceptabel, och han anser att den bör utredas och bestraffas.

"...men att kollektivt bestraffa ALLA oskyldiga elever som älskar sin skola samt all skolpersonal är OACCEPTABELT och hör inte hemma i en demokrati 2013", avslutar Jan Rippe sin anmälan.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: