ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Ingrid Wassberg, 65, hittade ormen på balkongen. Foto: Anders Hanson/Nya Wermlands-Tidningen och Privat
Ingrid Wassberg, 65, hittade ormen på balkongen. Foto: Anders Hanson/Nya Wermlands-Tidningen och Privat

Ingrid, 65, hittade boaorm - på sin balkong

ANNONS:
- Det var så hemskt - jag blev som förstenad.
Så beskriver Ingrid, 65, mötet med den ofrivilliga gästen på balkongen - en tre meter lång boaorm.
Det var måndag morgon och Ingrid Wassberg satt och tittade på tv när hon såg att det började regna ute. Hon gick ut för att ta bort dynorna från stolarna.
– Jag var ute och grejade på balkongen och var på väg in när jag tittade ner på golvet och fick se något som inte skulle vara där. Det var något som stack ut.
Hon granskade avvikelsen, tittade flera gånger för att försäkra sig om att hon inte såg i syne. Det gjorde hon inte. Det var en tre meter lång boaorm som kurade ihop sig under balkonbordet intill väggen på balkongen.
– Jag blev som förstenad. Sedan gick jag in fort som attan och stängde dörren. Så här kan jag inte ha det, tänkte jag. Tre meter lång var den – den var väldigt stor, säger hon.

Hämtade kameran

Hon gick runt i lägenheten. Hon visste inte riktigt vad hon skulle göra. Sedan vågade hon sig ut på balkongen igen.
– Jag smög ut sakta för att se om den hade rört sig men den låg helt stilla. Jag böjde mig ner och tittade på den och där låg den och mådde, hade det gött i värmen och i lä.
Hon gick in igen och hämtade en kamera. Hon ville ha fotobevis om den skulle försvinna.
– Sedan ringde jag polisen och de kom efter ett tag, hela fyra stycken.
Men de var till föga hjälp för den 65-åriga Ingrid. I två timmar stannade de utan att röra ormen. De väntade på en ormexpert innan de vågade avlägsna den från balkongen.
– Gårdagen var inte rolig. Jag tackar gudarna att det regnade igår hade fint väder hade jag satt mig där den hade haft sitt huvud. Då hade den nafsat på mitt ben.

"Hade ljuset och musik på under natten"

Hur ormen hamnade på hennes balkong vet inte Ingrid. När polisen knackade dörr i huset och frågade om någon saknade den tre meter långa reptilen ville ingen veta av den. Men Ingrid tror att det är någon i huset som är dess rättmätige ägare.
– Troligen är det någons i huset. En orm klättrar inte upp på andra våningen. Den måste ha kommit från en som inte vill erkänna att det är hans.
Livet efter mötet med ormen har varit svårt för Ingrid. Hon är rädd att fler ormar har rymt från sin ägare.
– Jag hade ljuset och musik på under natten. Det har inte blivit mycket sömn. Tänk om den var hungrig och vad som skulle ha hänt då?
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: