ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Läkarna vill inte operera dubbelmördaren.
Läkarna vill inte operera dubbelmördaren.

Ingen vill operera dubbelmördaren

ANNONS:
Tidigare artiklar
För två år sedan högg han ner två kvinnor i Mårdaklev - påverkad av en psykos till följd av sin extrema övervikt. Nu vill han opereras mot fetman. Men ingen vill utföra operationen.
- Läkaren tycker att min sons brott är så fruktansvärt att han inte är värd en operation, säger 26-åringens mamma till Borås tidning.
Mördaren i Mårdaklev arbetade som vårdare på ett hem för unga kvinnor. En tidig marsmorgon slog det slint i huvudet på den då 24-årige mannen. Med hjälp av en kökskniv mördade han bestialiskt sin 33-åriga kvinnliga kollega och en 16-årig flicka. Efteråt hävdade mannen, som själv är en småbarnspappa, att morden utförts på begäran av en högre makt. Någon "däruppe" hade gett honom order. Efteråt kunde läkarna konstatera att mannens enorma övervikt haft betydelse för brotten. Övervikten gav mannen depressioner - som så småningom ledde till en psykos.

"Jag vill ner till 100 kilo"

Strax före morden hade mannen planerat att genomföra en operation mot sin fetma. När han dömts placerades han på Karlsuddens mentalsjukhus. Där han återigen försökte få till en operation. - Jag vill ner till 100 kilo. Då skulle jag få ett nytt liv, sa han då. Men mördaren fick nej. Bevakningen i samband med operationen skulle kosta för mycket. Drygt ett år senare har mannen försökt igen. Och äntligen fått en tid för operation vid Danderyds sjukhus. Men där tog det stopp. När överläkaren förstod vem som skulle opereras vägrade han. Orsaken: Han var rädd för att mannen skulle bli farlig. 26-åringens mamma är mycket upprörd över beskedet. - Både min sons läkare och psykiater säger att min son är frisk nu och att det inte finns någon risk att han blir psykotisk, säger hon till BT. - Jag upplevde ett klart fördömande och det gör mig upprörd då det tyder på diskriminering, säger mamman till Expressen.se.

Väger 240 kilo

Mannen väger nu 240 kilo. Enligt 26-åringens läkare behöver han en operation för att överleva. Hans mamma har efter händelsen anmält läkarna på Danderyd till Socialstyrelsen. Lars Granström, överläkare på sjukhuset, säger till Göteborgs-Posten att sjukhuset inte normalt särbehandlar kriminella. - Vi har absolut inget generellt nej till den kategorin människor här.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: