ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Handlarna revolterar: Handeln har gått back

ANNONS:

GÖTEBORG. Ett 60-tal av innerstadens handlare i Göteborg har gjort revolt och bildat "Cityhandlarna", som ska slåss för bättre tillgänglighet med bil, vettigare parkeringsregler och ökad marknadsföring.

- Handeln i innerstan har gått back i flera år, något måste göras för att vända det, säger Hans Karlsson, Engelska tapetmagasinet och Gunnar Eistam, Stuk

Handlarna i Göteborgs city är organiserade i Innerstaden AB som ägs gemensamt av Fastighetsägarna och Köpmannaförbundet. Göteborgs stad står för en tredjedel av budgeten.

Men nu har cirka 60 av affärsinnehavarna lämnat Innerstaden i protest. De är fram för allt missnöjda med bristen på marknadsföring och att tillgängligheten för bilburna kunder begränsats.

- Vi har jobbat med Innerstaden i cirka fyra års tid men det bara pratas, inget händer, säger Hans Karlsson som tillsammans med Gunnar Eistam menar att innerstadens miljö med udda butiker, stora affärskedjor, kaféer och restauranger måste marknadsföras på ett nytt sätt.

Måste få stopp

Den nybildade föreningen ska också kämpa för att bilburna kunder lättare ska nå innerstan.

- Vi måste få stopp på avstängda filer och tvåtimmarsparkeringar. Handeln i city klarar sig inte utan bilen, säger Hans Karlsson och Gunnar Eistam.

Marianne Sörling är ordförande för Innerstaden.

Vad är din reaktion på "utbrytarföreningen" Cityhandlarna?

- Jag ser det som positivt att handlarna aktiverar sig.

Representanterna för Cityhandlarna menar ju att butikerna tappar kunder och omsättning?

- Nej det stämmer inte. Vi ser att vi till och med har ökat antalet besökare i år.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: