ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Han klädde av sig framför rånarna

ANNONS:

29-åringen låtsades att han ville köpa kokain och prostituerade - i stället blev han intvingad i en bil och blev rånad.

I paniken klädde mannen av sig alla sina kläder och gav till gärningsmännen.

Nu åtalas två män för händelsen.

Enligt den 29-årige mannen kom en man fram till honom på Andra Långgatan och frågade om han ville köpa kokain. I förhör med polisen har 29-åringen uppgett att han kände att han skulle vilja sätta dit mannen, och började förhandla om priser. Därefter frågade mannen på gatan också om han ville köpa prostituerade. De både männen började diskutera priser också för det.

– Är du kvar om två timmar så köper jag av dig, annars kommer dina konkurrenter höra av sig till mig, ska 29-åringen ha sagt.

Sökte upp mannen

När han senare sökte upp mannen igen gick de och tog ut 2 000 kronor, innan de ska ha satt sig i bilen med ytterligare en annan man, och med en bil i släptåg. Men de träffade inga prostituerade kvinnor - utan i stället hamnade de efter en kortare bilfärd i Haga. Enligt 29-åringen hotade de honom med kniv. De ska senare ha kört vidare till Oskar Fredriks kyrka, och han berättade för polisen hur han där blev nedtryckt mot marken mot sin vilja. De ville att mannen skulle följa med och ta ut pengar, men i stället fick de hans kort och värdesaker.

Klädde av sig

– De ville ha in mig i bilen med det ville inte jag trots att de drog i mig. Då tog jag av alla kläderna. Jag stod helt naken. De gick igenom alla mina kläder, boxershorts, byxor, skjorta och kavajen, säger mannen i ett polisförhör.

Två män - 27 och 35 år gamla - åtalas nu för dådet vid Göteborgs tingsrätt. Enligt åtalet har också en tredje, okänd gärningsman deltagit. Sammanlagt åtalas de för rån, ringa narkotikabrott, rattfylleri, grovt vapenbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel vid flertalet tillfällen under året.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: