Här följer Ephrem Tadele Yohannes, 23, efter Elin Krantz när hon stiger av spårvagnen.
Här följer Ephrem Tadele Yohannes, 23, efter Elin Krantz när hon stiger av spårvagnen.

Han är skyldig till mordet på Elin

Publicerad
Uppdaterad
Ephrem Tadele Yohannes, 23, som stått åtalad misstänkt för mordet på Elin Krantz, 27, är skyldig.
Det anser Göteborgs tingsrätt - och nu är han förkrossad.
- Han hade hoppats på att bli frisläppt i dag, säger mannens advokat Claes Östlund.
Göteborgs tingsrätt anser att bevisningen mot den Ephrem Tadele Yohannes är övertygande.
- Det är klart jag är nöjd. Jag har hela tiden sagt att vi har ett bra bevisläge, säger åklagare Stina Lundqvist.
Nu ska han genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan straffet bestäms.
- Vi får se vad den kommer fram till. Jag får inte uppfattningen att han lider av en psykisk störning, säger Stina Lundqvist.

Skyller på okända män

Den var den 26 september förra året som Elin Krantz mördades och våldtogs i en skogsdunge i Länsmansgården på Hisingen i Göteborg.
Ephrem Tadele Yohannes, som greps kort efteråt, har hela tiden nekat till brott. Han hävdar att han såg två okända män våldta Elin i skogsdungen och att han skrämde iväg dem. Senare ska männen ha kommit tillbaka, varpå han flydde från platsen.

Är förkrossad

Övervakningskameror visar dock hur Yohannes sökte kontakt med Elin när de åkte spårvagn, och att hon mer eller mindre flydde när spårvagnen stannade vid Elin Krantz. Foto: Privatändhållplatsen.
23-åringen själv blev helt förkrossad över domstolens beslut. Han hade räknat med att gå fri i dag.
- Jag är naturligtvis väldigt besviken. Han står fast vid sin förklaring om att två okända män mördade Elin, säger advokaten Claes Östlund.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida