MAKTKAMP. Eva Flyborg bröt framgångsrikt med högerarmen och Anneli Hulthén fick svårt att stå emot, gång på gång. Foto: Lennart Rehnman
MAKTKAMP. Eva Flyborg bröt framgångsrikt med högerarmen och Anneli Hulthén fick svårt att stå emot, gång på gång. Foto: Lennart Rehnman

Göteborgskvinnorna firade kvinnokampen

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. På internationella kvinnodagen drabbade de kvinnliga göteborgspolitikerna Anneli Hulthén (S) och Eva Flyborg (FP) samman i en maktkamp över partigränserna.
Utmaningen - tre ronders armbrytning.
Med hjälp av Göteborg & Co, som stod för lokalhyran, arrangerade "armbryterskan från Ensamheten", Heidi Andersson, i helgen armbrytningstävlingen World Challenge i Lisebergshallen. Tävlingen där enbart kvinnor deltog kan bli starten för en återkommande världscup.
– Det har varit min dröm i många år att få i gång det här. 110 procent eller inget alls är mitt motto, säger Heidi Andersson.

Kul grej

Före finalpasset möttes göteborgska politikerna Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande (S) och Eva Flyborg (FP) i en uppvisningsmatch.
– Det är som en kul grej vi ställer upp, säger Eva Flyborg.
– Men det är även viktigt att ge sitt stöd till ideella krafter som driver sådant här. Och att få se politiker visa upp en annan sida av sig själva, säger Anneli Hulthén.

En självklarhet

Att tävlingen hölls på internationella kvinnodagen var ingen slump.
- I Sverige ser vi det som en självklarhet att kvinnor ska vara stolta, starka och delta överallt. Så är det inte på många andra platser i världen och det är något jag hoppas kunna vara med och förändra, säger Heidi Andersson.
Hur det gick i politikermatchen? 3-0 till Eva Flyborg, som lirar i en lite tyngre viktklass än utmanaren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER