ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MAKTKAMP. Eva Flyborg bröt framgångsrikt med högerarmen och Anneli Hulthén fick svårt att stå emot, gång på gång. Foto: Lennart Rehnman
MAKTKAMP. Eva Flyborg bröt framgångsrikt med högerarmen och Anneli Hulthén fick svårt att stå emot, gång på gång. Foto: Lennart Rehnman

Göteborgskvinnorna firade kvinnokampen

ANNONS:
FAKTA

FAKTA: ARMBRYTNING

Innan start: Allt ska vara rakt. Handleder, skuldror paraLlella med bordet, händerna mitt på bordet. Tumknogarna på de tävlande måste synas.
Efter start: Då blir det tillåtet att böja handleden.
Start: Domaren lägger två fingrar på de tävlandes händer och säger "still, go!"
Armbågen: Måste vara i kontakt med kudden.
Ögonkontakt: De tävlande skall hela tiden ha ögonkontakt med sin egen hand under matchens gång.
Vinnare: Blir den som får någon del av motståndarens fingrar, handled eller underarm att vara i höjd med nedslagskudden.
Tid: En match kan pågå hur länge som helst. Världens längsta match varade i 13 minuter.

Visa merVisa mindre
GÖTEBORG. På internationella kvinnodagen drabbade de kvinnliga göteborgspolitikerna Anneli Hulthén (S) och Eva Flyborg (FP) samman i en maktkamp över partigränserna.
Utmaningen - tre ronders armbrytning.
Med hjälp av Göteborg & Co, som stod för lokalhyran, arrangerade "armbryterskan från Ensamheten", Heidi Andersson, i helgen armbrytningstävlingen World Challenge i Lisebergshallen. Tävlingen där enbart kvinnor deltog kan bli starten för en återkommande världscup.
– Det har varit min dröm i många år att få i gång det här. 110 procent eller inget alls är mitt motto, säger Heidi Andersson.

Kul grej

Före finalpasset möttes göteborgska politikerna Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande (S) och Eva Flyborg (FP) i en uppvisningsmatch.
– Det är som en kul grej vi ställer upp, säger Eva Flyborg.
– Men det är även viktigt att ge sitt stöd till ideella krafter som driver sådant här. Och att få se politiker visa upp en annan sida av sig själva, säger Anneli Hulthén.

En självklarhet

Att tävlingen hölls på internationella kvinnodagen var ingen slump.
- I Sverige ser vi det som en självklarhet att kvinnor ska vara stolta, starka och delta överallt. Så är det inte på många andra platser i världen och det är något jag hoppas kunna vara med och förändra, säger Heidi Andersson.
Hur det gick i politikermatchen? 3-0 till Eva Flyborg, som lirar i en lite tyngre viktklass än utmanaren.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: