ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Ylwa Yngvesson
Foto: Ylwa Yngvesson

Göteborgarna ser ut att få en fin julklapp

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre

Göteborg. Har jag räknat rätt så kommer tomten med en väldigt fin julklapp till göteborgarna i år: 45 000 namnunderskrifter för en folkomröstning om trängselskatten i Göteborg.

Det blir ett annat slags västsvenskt paket, fyllt med intresse och engagemang för att få vara med att påverka den demokratiska processen kring besluten om trängselskatt i Göteborg.

Redan i dag, halvvägs in i kampanjen, har vi nått 74 procent av de namnunderskrifter vi behöver för att nå målet 45 000 namn som krävs för att Kommunfullmäktige ska kunna klubba igenom en folkomröstning.

Och varje dag ökar siffran med flera hundra namnunderskrifter. Intresset för att få göra sin röst hörd kring trängselskatten ÄR gigantisk.

En förkrossande majoritet av göteborgarna, åtta av tio, tycker i GT/Demoskop att den information de fick innan valet 2010 var dålig och 20 procent säger att de inte fick någon information alls. Och visst har det begåtts felaktigheter när det gäller att informera göteborgarna.

Tidigare i höst kunde GT:s reporter Jimmy Fredriksson avslöja politikernas informationsbluff om trängselskatten.

 

Den information väljarna fick om trängselskattestationerna inför valet 2010, är inte alls de samma som sedan klubbades igenom av politikerna, åtta månader efter valet. Det är självklart allvarligt. Hur kan man då ta korrekt ställning i frågan? När man inte har rätt fakta på bordet?

En klar majoritet, sex av tio göteborgare, säger i GT/Demoskop-undersökningen att de VILL ha en folkomröstning om trängselskatten i Göteborg.

Just därför GT driver kampanjen för en folkomröstning. För att GT värnar yttrandefriheten och brinner för demokratifrågan.

 

Sedan den 1 januari 2011 är lagen om folkinitiativ förstärkt i Sverige. Alla riksdagspartier stod bakom den nya stärkta lagen, som syftar till att stärka det direktdemokratiska verktyget en folkomröstning är.

Så till jul, verkar göteborgarna få en otroligt fin julklapp: rätten att få tycka till - kring en fråga som är viktig för såväl den enskilde göteborgaren som för stadens framtid. Så God Jul! I förskott!

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: