KLASSIKER GÅR I GRAVEN. I höst rivs Gamla Ullevi för att ge plats åt en ny fotbollsarena. Beslutet har hängt i luften länge, men nu är det enligt uppgift klart och nästa vecka avslöjas planerna officiellt.
KLASSIKER GÅR I GRAVEN. I höst rivs Gamla Ullevi för att ge plats åt en ny fotbollsarena. Beslutet har hängt i luften länge, men nu är det enligt uppgift klart – och nästa vecka avslöjas planerna officiellt.

Gamla Ullevi rivs - ny specialarena byggs

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Det här blir sista säsongen för Gamla Ullevi.
I höst ska hela rasket rivas och 2007 kan en ny arena stå klar.
I början av nästa vecka kallar kommunen till presskonferens och meddelar att man ställer sig bakom planerna på den nya arenan.
I går kväll hade Alliansen sitt årsmöte. Styrelsen tog ställning till förslaget kring den nya arenan som är ritad och klar, uppger Göteborgs-Posten. Enligt tidningen ska det finnas plats för mellan 16 000 och 17000 åskådare. Att Gamla Ullevi rivs i höst innebär att alliansklubbarna i Göteborg flyttar tillbaka till Ullevi under nästa säsong. Det har varit mycket hemlighetsmakeri kring projektet. GP citerar Göran Johansson som säger: – Det är bara jag i kommunen som vet något om de här planerna. Och jag säger inget. Preliminärt kommer den nya arenan att kosta cirka 180 miljoner kronor. Underlaget – gräsmatta eller konstgräs – är en öppen fråga.

Ingen dialog

Kommunalrådet Jan Hallberg (m) säger till GP att det är djupt beklagligt att det inte funnits någon som helst dialog i den här frågan. Något namn på den nya arenan har inte diskuterats ännu. Men en sak tycks vara klar. Den ska inte heta något med "Ullevi" i. – Det är det enda som är helt klart, säger Alliansens ordförande Lars Ranäng till GP. På frågan om det kan bli "Gunnar Gren arena" svarar Lars Ranäng: – Ja, det är ett namn som nämnts tidigare. Men Lars Ranäng vill inte föregripa den diskussionen. De tre alliansklubbarna IFK, Öis och Gais står bakom förslaget.
GT Redaktionen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER