ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Frikänd från mordanklagelser

ANNONS:
Tidigare artiklar
När den 35-årige mannen mördades på Ångpannegatan stack 23-åringen en kniv i magen på offret, enligt en dom i tingsrätten. I dag frikändes gängmedlemmen från mordanklagelserna. Hovrätten har inte funnit några bevis för mannens inblandning i mordet som skedde i Brödraskapet Wolfpacks lokal på Hisingen i januari i år.
Bråket om en tatuering ledde till att tre män angrep 35-åringen. Han slogs ner med en kofot, fick en kniv i magen och ett slag mot huvudet. I tingsrätten dömdes den 23-årige medlemmen i Brödraskapet Wolfpack till 10 års fängelse för mord. Han stack enligt domen kniven i magen på 35-åringen - som då redan var död.
I ett polisförhör erkände 23-åringen knivhugget. Ett erkännande som han senare tog tillbaka.

Inga bevis

Domen överklagades till hovrätten - och när förhandlingen var slut den 22 november släpptes 23-åringen fri. Ett beslut som åklagaren innan domen meddelats tolkade som att mannen skulle dömas för ett lindrigare brott.
- I vart fall så kan man dra den slutsatsen att han inte kommer att dömas för mord, säger åklagaren Håkan Larsson till GT.se.
Men hovrätten friade 23-åringen helt från all inblandning i 35-åringens död. Det finns inte någon teknisk bevisning som binder honom till brottet. Och vittnesuppgifterna från de inblandade räcker inte som bevis.

Misstänkt för andra brott

Hovrätten frikänner också två män som misstänkts för skyddande av brottsling.
En av de två männen är den 32-åring som står åtalad i den uppmärksammmade rättegången efter skottlossningen mot en lägenhet i Lilla Edet.  Eftersom det inte finns bevis mot 23-åringen faller också misstankarna om skyddande av brottsling - och de två männen frikänns. Men en person har dömts för mordet. Den 26-årige man från Kortedala som utdelade det dödande slaget med kofoten dömdes för mord till rättspsykiatrisk vård i tingsrätten. Hans dom har inte överklagats.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: