ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Polisen på plats vid skolan i Stora Höga. Foto: Mikael Berglund
Polisen på plats vid skolan i Stora Höga. Foto: Mikael Berglund

Flickor misstänks ha utsatts för sexbrott

ANNONS:

Två minderåriga flickor ska ha utsatts för sexuella övergrepp utanför Stora Högaskolan i Stenungsunds kommun i går.

En 18-årig man delgavs på tisdagseftermiddagen misstanke om våldtäkt mot barn.

 

– Flickorna mår efter omständigheterna bra, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i Västra Götaland.

Polisen i Västra Götaland fick vid femtiden under måndagseftermiddagen in en anmälan om att två minderåriga flickor ska ha utsatts för sexualbrott utanför Stora Högaskolan.

– Vi har tagit föremål i beslag och förhör har hållits med flickorna, som efter omständigheterna mår bra, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i Västra Götaland, till GT.se vid 9.30 på tisdagsmorgonen.

– Det finns inga uppgifter om fysiska skador på flickorna.

Polisens tekniker och en hundpatrull fanns i går kväll på plats och en avspärrning gjordes på skolgården, men avspärrningen togs bort under tisdagsmorgonen.

Händelsen bekräftas av Henrik Karlsson, som är verksamhetschef för grundskolan i Stenungsunds kommun.

– Jag har pratat med polisens ledningscentral som säger att de säkrar bevis för sexualbrott, men jag vet ingenting mer. Det har hänt i anslutning till skolan på kvällen, utanför skoltid. Det är inte kopplat till skolverksamheten, säger Henrik Karlsson.

På tisdagen hämtades en 18-årig man in till förhör. Han hördes senare och under förhöret delgavs han därefter misstankarna och anhölls av kammaråklagare Eva Jonsson vid åklagarkammaren i Uddevalla.

Båda flickorna och dessutom vittnen har också hörts under dagen, enligt polisens hemsida.

Den tekniska undersökningen är ännu inte avslutad. Fynd har gjorts på brottsplatsen och dessa har skickats i väg för undersökning.

 

Stora Högaskolan, kommunens största grundskola, har cirka 770 elever. Den ligger mitt i Stora Höga samhälle och har öppet som vanligt i dag, tisdag.

 

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: