Två personer skadades i olyckan. Foto: Läsarbild/71717
Två personer skadades i olyckan. Foto: Läsarbild/71717
En man fördes till Sahlgrenska med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda. Foto: Läsarbild/71717
En man fördes till Sahlgrenska med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda. Foto: Läsarbild/71717

Flera fordon i krasch – en person död

Publicerad

En man dog av sina skador efter en olycka i Angered på lördagen. Mannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset i ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda.

– Det är en man i 80-årsåldern som avlidit. Anhöriga är underrättade, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Ytterligare en person skadades i olyckan som omfattade flera fordon.

Det var strax innan klockan ett som en olycka inträffade på Övre Storåsvägen i Angered i Göteborg.

– En person fick flygas med ambulanshelikopter till sjukhus och en fördes med ambulans till sjukhus, sa polisens presstalesman Ulla Brehm på lördagseftermiddagen.

Flera fordon var inblandade i olyckan.

– Det behövdes två bärgare för att bärga bilarna, sa polisens presstalesman Ulla Brehm.

Fördes till sjukhus i ambulanshelikopter

Enligt initiala uppgifter skadades två personer, varav en fick föras till Sahlgrenska med ambulanshelikopter.

– Den andra som skadats fördes med vanlig ambulans till sjukhuset i Kungälv.

Vid 18-tiden på lördagen bekräftade polisen att en av personerna, en äldre man, dött.

– Det är en man i 80-årsåldern som avlidit i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Texten uppdateras.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson
Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida