ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Smyckedesignern Efva Attling slår upp portarna på Kungsgatan. Men hon har tagit bort "Stockholm" från namnet inne i butiken. Foto: Karin Malmhav /Exponera
Smyckedesignern Efva Attling slår upp portarna på Kungsgatan. Men hon har tagit bort "Stockholm" från namnet inne i butiken. Foto: Karin Malmhav /Exponera

Efva tar Stockholm till butik i Göteborg

ANNONS:
CITY. En butik med Stockholm i namnet - funkar det i Göteborg?
- Jag tog bort "Stockholm" från namnet här inne i butiken, av respekt, säger Efva Attling, vars smyckesbutik öppnar på Kungsgatan i dag.
I går eftermiddag var det fullt upp i Efva Attling Stockholm-butiken på Kungsgatan. Hantverkarna höll på med det sista, larmet. Loggan hänger på flera ställen i butiken – men utan "Stockholm" under.
– "Stockholm" är med i alla andra butiker. Men jag tänkte att det nog är bättre om vi tar bort det i Göteborg, säger Efva Attling.

Idel framgång

Hennes karriär som smyckesdesigner är en framgångssaga. Första butiken öppnade hon 2001, förra året omsatte hon 54 miljoner kronor, vilket är en ökning med 27 procent jämfört med året innan.
–I år blir det upp emot 70 miljoner. Vad ska man säga? Det är fantastiskt.
Hur förklarar du dina framgångar?
– "Beauty with thoughts", vackra smycken med tanke bakom. Jag har ofta något budskap med mina smycken. Det kan skapa kontakter mellan människor, folk undrar "vad står det på ditt smycke?" De startar konversationer.

En man i företaget

22 personer jobbar inom företaget. 21 kvinnor – och bara en man.
–Det är inte så att vi är fördomsfulla på något sätt. Det är rekryteringsfirmor som har hand om det där. Vi har haft en del killar på intervjuer, men det har bara blivit så här. Vi hade en kille på intervju här i Göteborg, en modell som hette Alex, jag vet inte om det var han som försvann med Paris Hilton sen...


***

Efva Attling


* Ålder: 55 år.
* Bor: I Stockholm med sångerskan Eva Dahlgren. Har två söner, Adam och Simon med sångaren Niklas Strömstedt.
* Bakgrund: Arbetade som modell i tolv år innan hon 1981 startade gruppen X-models, och fick en hit med "Två av oss". Började jobba professionellt med silversmide och
design i slutet av 90-talet.
* Företaget: Efva Attling Stockholm har nu butiker i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Göteborg. Smyckena säljs dessutom hos 60 återförsäljare i Sverige och 70 utomlands.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: