ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
NYTT ALBUM. Jimmie Strimell, i mitten, och de övriga medlemmarna i Dead By April har precis kommit ut med ett album. På lördag spelar de i Göteborg. Foto: Veronika Ljung-Nielsen
NYTT ALBUM. Jimmie Strimell, i mitten, och de övriga medlemmarna i Dead By April har precis kommit ut med ett album. På lördag spelar de i Göteborg. Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Dubbel-jobbare

ANNONS:
FAKTA

Bildades 2007 av Jimmie Strimell och Pontus Hjelm.
Planen var att förena pojkbandspop med metal.
De första inspelningarna som låg på bandets Myspacesida lockade hundratusentals besökare.
2009 blev gruppens låt "Losing you" soundtrack till det årets "Robinson". Samma år albumdebuterade gruppen och sålde guld, spelade på brittiska Sonisphere och hamnade etta på singellistan.
Dead By April är: Jimmie Strimell, growl och sång, Zandro Santiago, sång, Marcus Wesslén, bas, Alex Svenningsson, trummor, och Pontus Hjelm, gitarr och sång.
Gruppen är aktuell med albumet "Incomparable" och spelningen på Sticky Fingers på lördag.

Visa merVisa mindre
GÖTEBORG. Jimmie Strimell har stämplat in i hårdrockfabriken rejält.
Hela hösten jobbar han mer än hundra procent - som frontman i Deathdestruction och i albumaktuella Dead By April.
- Det återstår att se hur jag mår efter höstens turnéer, säger han.
30-årige Jimmie Strimell är den stenhårde growlaren i Dead By April, som kom med nya albumet "Incomparable" igår.
En platta som skulle ha kommit före sommaren, men på grund av bråk mellan Rammsteinproducenten Jakob Hellner och bandet sprack planen.
- Vi jobbade fint ihop fram till vi skulle göra sången, förklarar Jimmie Strimell.
- Det blev plötsligt en krock. Det vi tidigare var överens om stämde inte alls. Han gillade inte sången, tyckte det lämpade sig för något pojkband.
Men just kopplingen pojkband och stenhård metal är Dead By Aprils patenterade koncept. Något bandet inte vill rucka på en tum.

Producerade

Istället kopplade gruppen in sin låtskrivare. Pontus Hjelm, som fick överta producentstolen.
Men Pontus hoppade ju av bandet förra året på grund av scenskräck? En nödlösning?
- Nej, han har varit med hela tiden, men i bakgrunden. Nu har han fått tillbaka peppen. Det är inte officiellt att han är med, men jag ser det så.

Comeback

Förra hösten slutade även Johan Olsson, bandets gitarrist. En öppning som möjliggjorde Pontus Hjelms comeback.
För några veckor sedan kom Deathdestruction med sitt debutalbum. Dead By April med sitt nu. Du måste ha rockvärldens tajtaste almanacka?
- Tack och lov har vi samma management. Men nu ska jag ut med Dead By April på Sverigeturné. Sedan blir jag hemma någon vecka innan Deathdestruction åker på förbandsturné med Hammerfall i Europa. Sedan blir det en Dead By April-turné innan jul, pustar Jimmie Strimell.
Hur ska du orka?
- Äh, det är ju det här jag vill. Hur jag mår framåt jul, det får vi se. Sedan får jag väl ta det lugnt då jag är ute på turnén. Ta det lugnt med festandet, helt enkelt.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: