NYTT ALBUM. Jimmie Strimell, i mitten, och de övriga medlemmarna i Dead By April har precis kommit ut med ett album. På lördag spelar de i Göteborg. Foto: Veronika Ljung-Nielsen
NYTT ALBUM. Jimmie Strimell, i mitten, och de övriga medlemmarna i Dead By April har precis kommit ut med ett album. På lördag spelar de i Göteborg. Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Dubbel-jobbare

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Jimmie Strimell har stämplat in i hårdrockfabriken rejält.
Hela hösten jobbar han mer än hundra procent - som frontman i Deathdestruction och i albumaktuella Dead By April.
- Det återstår att se hur jag mår efter höstens turnéer, säger han.
30-årige Jimmie Strimell är den stenhårde growlaren i Dead By April, som kom med nya albumet "Incomparable" igår.
En platta som skulle ha kommit före sommaren, men på grund av bråk mellan Rammsteinproducenten Jakob Hellner och bandet sprack planen.
- Vi jobbade fint ihop fram till vi skulle göra sången, förklarar Jimmie Strimell.
- Det blev plötsligt en krock. Det vi tidigare var överens om stämde inte alls. Han gillade inte sången, tyckte det lämpade sig för något pojkband.
Men just kopplingen pojkband och stenhård metal är Dead By Aprils patenterade koncept. Något bandet inte vill rucka på en tum.

Producerade

Istället kopplade gruppen in sin låtskrivare. Pontus Hjelm, som fick överta producentstolen.
Men Pontus hoppade ju av bandet förra året på grund av scenskräck? En nödlösning?
- Nej, han har varit med hela tiden, men i bakgrunden. Nu har han fått tillbaka peppen. Det är inte officiellt att han är med, men jag ser det så.

Comeback

Förra hösten slutade även Johan Olsson, bandets gitarrist. En öppning som möjliggjorde Pontus Hjelms comeback.
För några veckor sedan kom Deathdestruction med sitt debutalbum. Dead By April med sitt nu. Du måste ha rockvärldens tajtaste almanacka?
- Tack och lov har vi samma management. Men nu ska jag ut med Dead By April på Sverigeturné. Sedan blir jag hemma någon vecka innan Deathdestruction åker på förbandsturné med Hammerfall i Europa. Sedan blir det en Dead By April-turné innan jul, pustar Jimmie Strimell.
Hur ska du orka?
- Äh, det är ju det här jag vill. Hur jag mår framåt jul, det får vi se. Sedan får jag väl ta det lugnt då jag är ute på turnén. Ta det lugnt med festandet, helt enkelt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER