ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mellan 50 och 70 personer samlades på fredagen utanför Hjällboskolan i Göteborg. Foto: Anders Ylander
Mellan 50 och 70 personer samlades på fredagen utanför Hjällboskolan i Göteborg. Foto: Anders Ylander

Demonstration mot Hjällboskolans rektor

ANNONS:
Tidigare artiklar

Ett 70-tal personer samlades utanför Hjällboskolan i Göteborg på fredagsmorgonen för att demonstrera mot rektorns uttalanden om de pojkar som greps misstänkta för misshandeln av Carl-Eric Cedvander, 61, på Kortedala torg.

"Vill ni ha kvar rektorn? Nej?", skanderade de utanför skolan.

Familjerna till de pojkar som greps för misshandeln på Kortedala torg är starkt kritiska till de uttalanden Hjällboskolans rektor Peter Holmqvist gjort om pojkarna. Enligt de anhöriga är uttalanden helt felaktiga. Bland annat har han sagt sig om att pojkarna tros missbruka droger.

Ett 70-tal personer samlades på fredagen utanför skolans entré. Det var främst skolungdomar men även anhöriga till de misstänkta pojkarna var på plats.

En person hade tagit med sig en megafon och ropade: "Vill ni har kvar rektorn?" varpå folkmassan svarade "Nej!".

Rå misshandel

Det var den 18 mars som den allvarliga misshandeln inträffade. Carl-Eric Cedvander var på torget för att handla när ett gäng pojkar gav sig på honom med slag och sparkar. Misshandeln har beskrivits som mycket rå och brutal. Den ska ha avslutats med att Carl-Eric Cedvander blev sparkad i huvudet. Han svävade länge mellan liv och död.

GT:s reporter på plats har försökt nå rektor Peter Holmqvist för en kommentar men han har inte velat uttala sig.

 

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: