ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

De Fick 30 ton timmer mitt i fikat

ANNONS:
VEDDIGE. Karl-Åke och Manni Odenhäll har bott i krigsområden världen över men närmare döden än i går har de aldrig varit.
Då välte 30 ton timmer in i deras trädgård.
- Hade vi befunnit oss på framsidan av huset hade stockarna krossat oss, säger en skakad Karl-Åke.
Han och hustrun satt och drack kaffe på varendan vid tvåtiden i går eftermiddag. Huset ligger någon kilometer utanför Veddige och utanför husknuten går en livligt trafikerad väg. Plötsligt hör de en kraftig smäll och så kommer trappräcket farande tätt följt av stora stockar. - Först fattade jag inte vad som hade hänt. Jag försökte komma ut genom ytterdörren men trappan var spärrad av stockar. En timmerbil hade tappat sitt släp alldeles utanför familjen Odenhälls hus. 30 ton timmer slungades med en oerhörd kraft in mot huset. Många av stockarna hade en diameter på mellan 30 och 40 centimeter. Kunde varit värre - Det första vi tänkte var att hade vi suttit i bilen på garageinfarten hade det varit ajöss, säger Karl-Åke till GT några timmar efter den kusliga olyckan. Karl-Åke Odenhäll är pensionär men under sitt yrkesverksamma liv har han jobbat för SIDA och arméstaben och vad som i dag är statens räddningsverk. Han och hustrun har bott mitt i krigshärdarna, bland annat i Eritrea, Honduras och Nicaragua när krigen pågick som bäst. - Folk har blivit skjutna i vår närhet. Men närmare döden än så här har vi aldrig varit. Stor förödelse - Vi har faktiskt sagt att vi kommer nog att dö på ett övergångsställe i Kungsbacka och detta var ju något åt det hållet, säger Karl-Åke. Skadorna runt huset är omfattande. Muren är nerriven på en sträcka av tio meter, alla träd på framsidan är krossade och blomsterplanteringarna är förstörda. - Och under bråten någonstans ligger vår nya brevlåda. Poliserna som kom till platsen använde flera gånger ordet änglavakt och hur det kunde ha slutat. Orsaken till att timmersläpet släppte vet man inte. Det får polisens utredning visa. Chauffören bjöds i alla fall på kaffe och bulle på familjen Odenhälls veranda.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: