ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ISOLERADE. Jan och Inger Kirudd kan inte ta sig från sitt hem i Torgestad. Lysekils kommun har
nekat dem tillfällig färdtjänst.
ISOLERADE. Jan och Inger Kirudd kan inte ta sig från sitt hem i Torgestad. Lysekils kommun har nekat dem tillfällig färdtjänst.

De är fast i hemmet

ANNONS:
TORGESTAD. Jan och Inger Kirudd sitter isolerade i sitt hem sedan nästan en månad tillbaka. Båda går med kryckor och kan inte köra bil. Men Lysekils kommun vägrar ge dem tillfällig färdtjänst.
Inger fick en knäprotes inopererad i maj och kan inte gå utan kryckor. Och för Jan hände allt på samma gång: han råkade ut för en olycka och fick hela vänstra benet gipsat. Samtidigt dog hans far plötsligt, och hans bror ligger svårt sjuk i respirator.

Vill ha hjälp en månad

Om en månad kommer Jan och Inger Kirudd kunna köra bil igen, men fram till dess vill de ha färdtjänst.
Men Lysekils kommun vägrar ge paret tillfällig färdtjänst. Enligt lagen måste man vara funktionsnedsatt minst sex månader för att beviljas hjälp.

Bor på landet

- Vi vill ju bara ha hjälp i några veckor. Det är konstigt att socialnämnden inte har en policy för tillfälliga färdtjänsttillstånd, säger han.
Paret bor ute på landet åtta kilometer utanför Lysekil. Bussarna till stan går två gånger om dagen. Och busshållplatsen ligger en kilometer från huset.

Överklagat till länsrätten

Efter att Lysekilsposten skrev om situationen kommer socialnämnden ta upp ärendet för att kunna fatta ett beslut om var gränsen för tillfällig färdtjänst ska gå.
Jan Kirudd har redan överklagat kommunens beslut till länsrätten.
- Det måste finnas någon mänsklighet i bedömningen, det här kan drabba vem som helst, säger han.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: