Enligt polisen har bussen först krockat med två parkerade bilar innan det slutligen tog stopp i trädgården. Foto: Läsarbild
Enligt polisen har bussen först krockat med två parkerade bilar innan det slutligen tog stopp i trädgården. Foto: Läsarbild

Buss körde rakt in i villaträdgården

Publicerad

En passagerarbuss har kört av vägen och in i en villaträdgård i Mölndal.

Enligt polisen har bussen först krockat med två parkerade bilar innan det slutligen tog stopp i trädgården.

– Den skadade två bilar på vägen, körde sen genom en häck och in i den här trädgården, meddelar räddningstjänstens ledningscentral.

Larmet om trafikolyckan inkom klockan 23.29 på söndagskvällen. Ambulans, polis och räddningstjänst ryckte ut till olycksplatsen där en busschaufför förlorat kontrollen över sitt fordon.

– Jag har ingen information om skadeläge än, säger Michael Claesson Hygrell, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst vid midnatt.

Ett vittne som passerade olycksplatsen säger att det rör sig om en av Västtrafiks bussar.

– Det såg ut som att den hade krockat med en personbil och båda hamnade i villaträdgården. Jag såg en kvinna som grät hysteriskt, jag fick känslan av att det var väldigt allvarligt, säger vittnet.

Krockade med två bilar

Enligt polisen så ska bussen ha krockat med två parkerade bilar innan den slutligen stannade i villaträdgården. Det befann sig inga passagerare i bussen.

Vid 00.30-tiden meddelade polisen att ingen person kommit till skada i olyckan – som troligen orsakades på grund av halka.

– Det är väldigt halt i området, meddelar räddningstjänstens ledningscentral.

Bussen bärgas från platsen.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida