Bröt sig in i container - stal för 400 000 kronor

Publicerad

En omfattande stöld ägde under natten mot onsdagen rum i Stenungsund.

Tjuvar bröt sig in i container och stal verktyg och elmaterial till ett värde av är cirka 400 000 kronor.

– Det är riktigt tråkigt, säger Martin Andreasson, ägare till Elentreprenad i Väst AB, som drabbades.

Det var på onsdagsmorgonen som en arbetsledare vid företaget upptäckte stölden vid Munkerödsvägen i Stenungsund.

Någon hade under natten klippt upp låset till en container där det förvarades elmaterial, styrsystem, verktyg och vitvaror som tjuvarna tog med sig. Även armaturer stals.

Containern stod vid ett pågående bygge och under onsdagen skulle de anställda fortsätta arbetet med att färdigställa bygget.

– Det ligger i industriområdet i Stenungsund, säger Martin Andreasson. Men det var försäkrat som tur är.

Vanlig typ av stölder

Företaget har fem anställda och de kunde inte fortsätta bygget utan fick flytta över till andra byggen som företaget håller på med.

– Men två killar stod nästan stilla så vi fick planera om för idag, säger Martin Andreasson.

Enligt Martin Andreasson är det jättevanligt med stölder i fastigheter och på byggen.

– Men vi har väl varit ganska förskonade, säger han.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida