Britt-Marie Lindström, 70, lägger ner mycket tid framför datorn. Foto: Privat
Britt-Marie Lindström, 70, lägger ner mycket tid framför datorn. Foto: Privat
Britt-Marie Lindström tycker bland annat att "Temple Run" är roligt. Foto: Privat
Britt-Marie Lindström tycker bland annat att "Temple Run" är roligt. Foto: Privat

Britt-Marie, 70, kallar sig själv för datafreak

Publicerad

Hon kallar sig själv för datafreak.

Britt-Marie Lindström, 70, brinner för datorer och spel.

– Du måste lära dig det nya som kommer, det funkar inte annars, säger hon.

Britt-Marie Lindström, 70, är fritidspedagog, datafreak och skriver poesi.

Mellan fyra till sex timmar lägger hon dagligen på att surfa runt på internet - det kan vara att beställa saker, ladda ner appar, eller spela "Minecraft" med barnbarnen.

– Man måste vara insatt i det där. Det finns så många möjligheter med surfplattor, telefoner och datorer. Jag kan mycket om datorer, det kan man säga, säger hon.

I dagsläget äger hon tre datorer och fyra surfplattor. Ett ganska stort antal – men det är ju både till henne själv och till barnbarnen när de kommer på besök.

"Temple Run är kul"

– Jag levde ju på 40-talet när det inte ens fanns radio. Då var man mer ute i naturen och byggde kojor, nu gör man virtuella kojor i stället. Det är en fantastisk utveckling.

Hon uppskattar att hon spelar ungefär ett 30-tal olika spel totalt.

– "Temple Run" är kul. Det ska hända olika grejer i spelet, den typen av spel tycker jag är kul, säger Britt-Marie Lindström.

Hon tycker det är viktigt att hänga med i spelvärlden för att kunna hjälpa barnbarnen om det kärvar till sig i spelen för dem.

"Du måste lära dig det nya som kommer"

Trots nyfyllda 70 år är hon fortfarande ute i arbetslivet och härjar. Hon är fritidspedagog ett par dagar i veckan - ett jobb som hon älskar högt.

– Det är så stimulerande att jobba med barn. Du måste hela tiden vara uppdaterad. Om du inte är "inne" så blir du snabbt "ute". Du måste lära dig det nya som kommer, det funkar inte annars, säger hon.

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida