Ladugård i närheten av Ulricehamn har brunnit ner till grunden. Foto: David Skarland

Ladugård i närheten av Ulricehamn har brunnit ner till grunden.

 Foto: David Skarland

Brand härjar i lada: "Var helt övertänd"

Publicerad

En ladugård i närheten av Ulricehamn har brunnit ner till grunden, rapporterar Borås tidning.

– Det var helt övertänt vid vår framkomst, säger Niklas Ignell, inre befäl vid räddningstjänsten Södra Älvsborg till tidningen.

Nu låter räddningstjänsten byggnaden brinna ner.

Vid elvatiden på förmiddagen larmades räddningstjänsten till en helt övertänd ladugård i närheten av Ulricehamn. Byggnaden gick inte att rädda.

– Den var helt övertänd vid vår framkomst, säger Niklas Ignell. Vi har haft kontakt med ägaren och det fanns inga djur eller liknande inne i ladugården, men det fanns traktorer och någon bil där.

Räddningstjänsten håller just nu på att avveckla släckningsarbetet på platsen och fastigheten får brinna färdigt.

– Vi kommer att kvar att ett par timmar med ett par man för att kontrollera så att det inte börjar blåsa, säger Niklas Ignell.

Det fanns hus i närheten som hotades av branden men räddningstjänsten har sprutat vatten på husen för att skydda dem.

Mattis Wikström
Mattis Wikström
Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida