Biljardköer och biljardbollar har använts, enligt polisen. Foto: Emma Mattsson
Biljardköer och biljardbollar har använts, enligt polisen. Foto: Emma Mattsson

Bråk på skola: "Slogs med biljardköer"

Publicerad

Bråket på grundskolan i Grums urartade.

Elever ska ha blivit misshandlade och tvingats uppsöka sjukhus.

– Biljardköer och biljardbollar har använts, säger Stefan Wickberg, presstalesperson hos Värmlandspolisen.

Bråket ska ha inträffat på måndagseftermiddagen, men det var först på tisdagen som en anmälan kom in till polisen.

Som NWT var först att berätta var det ett storbråk som uppstod på grundskolan i Grums.

– Sex-sju personer ska ha börjat slåss. Biljardköer och biljardbollar har använts. Någon har misshandlats och någon eller några ska ha sökt vård på sjukhus, säger Wickberg.

Slogs blodiga

Också hot ska ha utdelats under bråket. Enligt NWT är det två personer som fick föras till sjukhus. De ska ha blivit slagna blodiga.

Att elever fick uppsöka sjukvård är någonting som skolans rektor Lennart Nilsson bekräftar för tidningen.

– Det har varit besök på vårdcentral, det stämmer, säger Lennart Nilsson till NWT.

Någon polisanmälan gjordes alltså inte under måndagen, utan först en dag senare.

– Skolan hade inte gjort någon polisanmälan i går, så jag ringde själv polisen imorse för att polisanmäla. De skulle åka dit med en patrull nu på morgonen, säger en förälder som har elever på skolan – och som anmälde bråket till polisen – till Nya Wermlands-Tidningen.

Enligt rektorn ansåg personalen på skolan att man kunde reda ut det som skett på egen hand. S Wickberg säger att en speciell ungdomsenhet hos Värmlandspolisen nu handlägger ärendet.

Det är ännu inte klart med vilken eventuell brottsrubricering som kan bli aktuell.

GT har utan framgång sökt skolans rektor för en kommentar kring bråket.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida