ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Bonde sköt ihjäl attackerande björn

ANNONS:

Björnen gick till attack mot bondens kor.

Då sköt han ihjäl den.

– Björnen hade tidigare angripit en av gårdsägarens kalvar, säger Bjarne Andersson, inre befäl vid polisen i Värmland.

Bonden hade tidigare tvingats offra en av sina kalvar för den 140 kilo tunga och 180 centimeter långa björnen som rörde sig i trakterna kring hans gård i Lekvattnet utanför värmländska Torsby.

– Han gick ut och försökte skrämma bort björnen, men då gick den till attack mot en av hans kor, säger Bjarne Andersson.

"Sköt ihjäl björnen"

När han vid 20-tiden under torsdagskvällen såg björnen i kohagen igen fick han nog. När han såg attacken tog han fram ett gevär.

– Sedan sköt han själv ihjäl björnen, och ringde polisen, säger Bjarne Andersson.

Efter att polis larmats platsen har en förundersökning om grovt jaktbrott inletts, men polisens pressinformatör Tommy Lindh förklarar att bonden kan vara lugn. En sådan utredning hör nämligen till arbetsrutinerna i fall som detta.

– Det är något som görs rutinmässigt vid sådana här händelser. Sedan får utredningen visa om något brottsligt skett, man får skjuta rovdjur vid angrepp om det inte går att skrämma bort dem, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Bonden själv är mycket förtegen om sitt jaktbyte.

Men det måste väl kännas skönt att korna är oskadda, och att du lyckades skjuta björnen?

– Nej. Jag tycker att det här är tråkigt, säger han till Expressen.se.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: