Bombhot riktat mot restaurang

Publicerad

Ett bombhot riktades på lördagskvällen mot en restaurang i Jönköping.

– En person ringer till SOS och säger att han placerat en bomb i anslutning till restaurangen, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Larmet om hotet kom klockan 22.49 på lördagskvällen. Det framfördes i ett telefonsamtal till SOS Alarm - polisen bedömer inte hotet som trovärdigt.

– En sammantagen bedömning gör att vi inte gör det, säger Mikael Ehne.

Han utvecklar:

– Sammantaget vi får vi inga konkreta uppgifter och det är väldigt vanligt att ett sådant här näringsställe behandlar berusade personer på ett sätt personerna inte tycker är okej.

Inga åtgärder

Med anledning av bedömningen kommer polisen inte att vidta några åtgärder.

– Om vi hade bedömt det som trovärdigt hade vi utrymt stället. Sammantaget gör vi bedömningen att det inte finns någon bomb utplacerad, säger Mikael Ehne vid Jönköpingspolisen.

Vid 23.30-tiden hade polisen ingen misstänkt gärningsman.

Texten uppdateras.

 

 

 

 

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER