Bilen började brinna efter att ha voltat av vägen. Foto: David Hårseth/Dagsmedia
Bilen började brinna efter att ha voltat av vägen. Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Bil voltade av vägen
– en person avliden

Publicerad

En man och en kvinna, båda i 70-årsåldern, skadades svårt efter att bilen de färdades i voltat och fattad eld på länsväg 240 norr om Väse i Karlstads kommun.

Vid 23-tiden meddelade polisen att mannen avled till följd av olyckan.

– Han är bekräftad död, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Mannens anhöriga är underrättade.

Larmet om olyckan kom till polisen 19.32 på söndagskvällen.

– En bil har voltat och fattat eld, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Bilen voltade först ut på en åker och fattade sedan eld - i den fanns två personer en kvinna och en man, båda i 70-årsåldern.

– Det är två personer som är svårt skadade. Exakt hur skadade de är vet jag inte, sa Hans Berged, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstadsregionen.

När räddningstjänsten kom till platsen var de skadade inte kvar i bilen.

– Det var en privatperson som ska ha dragit ut dem ur bilen, sa Berged.

En man dog

De båda fördes till Centralsjukhuset i Karlstad.

Strax efter 23 stod det klart att mannen dog till följd av olyckan.

– Han är bekräftad död, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Vid samma tidpunkt var kvinnan kvar på sjukhus. Hennes tillstånd ska inte vara livshotande.

Räddningspådraget efter den allvarliga olyckan var stort. Ambulans, ambulanshelikopter, polis och räddningstjänst kallades till platsen.

Vid halvniotiden var branden i bilen släckt och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

Bilen kommer att bärgas från platsen, troligtvis under kvällen, och ska undersökas av polisen.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

 

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida