Bibliotekarie slagen av yngling – till sjukhus

Publicerad

HUSKVARNA. En pojke i 15-årsåldern misstänks för att ha misshandlat en bibliotekarie.

Bibliotekarien ska ha fått ett knytnävsslag i ansiktet när hon försökte få pojken och hans kompisar att lämna biblioteket efter att ha levt rövare, detta skriver Jnytt.

– När det stod klart att kvinnan var omtöcknad tillkallades ambulans, säger Bo Kellerth, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, till tidningen.

Under torsdagen larmades polisen till ett bibliotek i Öxnehaga i Huskvarna. Då var det tre killar som uppträde bråkigt, enligt Jnytt.

– Tre killar hade varit högljudda och levt rövare inne på biblioteket, säger Bo Kellerth, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, till tidningen.

Personalen på biblioteket ville att pojkarna lämnade platsen. När en av bibliotekarierna avvisade killarna var det en av dem som slog till henne.

– I samband med att bibliotekarie skulle mota ut dem fick hon ta emot ett knytnävsslag i ansiktet. Det är ganska ovanligt att något sådant här inträffar, säger Bo Kellerth, till Jnytt.

Socialen tar över

Den som utdelade slaget var i 15-årsåldern. Han greps till en början. Men polisen skriver på sin hemsida att ärendet kommer att lämnas över till socialen på grund av pojkens ålder.

– Han är inte straffmyndig, och därför för socialen ta över det för vidare handläggning, säger Bo Kellerth till Jnytt.

De två andra killarna är inte misstänka för något.

Bibliotekarien blev omtöcknad av händelsen och fick föras till sjukhus i ambulans, enligt Jnytt.

Händelsen rubriceras som misshandel av normalgraden.

Tidningen skriver att man kommer att hålla biblioteket stängt under fredagen på grund av händelsen.

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida