ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Andra arenaförslag under årens lopp

ANNONS:
Läs mer
Arenafrågan har varit hett debatterad under årens lopp. Här är några andra förslag som lagts fram.

Mars 2002

Ledare i IFK Göteborg och ÖIS för fram Åby i Mölndal som ett alternativ till placering av en ny fotbollsarena i Göteborgstrakten.

April 2002

GT avslöjar planer på en nya arena utan tak för 20 000 åskådare på Valhalla mellan Ullevi och Scandinavium. Arenan är skissad i en detaljplan som tagits fram på stadsbyggnadskontoret för området vid Ullevi.

April 2002

Got Event presenterar tillsammans med IFK Göteborg och ÖIS ett antal förslag. Ett går ut på att ha flyttbara läktare på gummihjul vid kortsidorna på Nya Ullevi. Ett annat innebär en uppfräschning av huvudläktaren på Gamla Ullevi och en nybyggd östra ståplatsläktare. Ytterligare ett förslag gällande Gamla Ullevi är en kringbyggd arena med upprustad huvudläktare och tre nya läktare. Det fjärde förslaget innebär att Gamla Ullevi rivs och ger plats för en arena med permanent tak och konstgräs. Fotbollsplanen skulle här ligga sex meter under marknivån.

Februari 2003

Bygg in hela Ullevi i en jättelik glaskub på 55 000 kvadratmeter. Tanken lanseras av några moderata politiker. I vissa lägen vänder man fotbollsplanen 90 grader så att kortsidorna på planen vänds mot Ullevis långsidor. Dessutom ska Gamla Ullevi rivas och all fotboll ska spelas på Ullevi.

Juni 2003

Företrädare för fotbollen och hockeyn i Göteborg uttalar sig positivt om ett ombyggnadsförslag för Nya Ullevi. Enligt förslaget skulle multiarenan förses med öppningsbart tak, vridbar plan och flyttbara läktare. På så sätt skulle publiken kunna komma närmare planen till exempel vid allsvenska matcher. Frölunda skulle kunna spela SM-final inför 35 000 åskådare.

November 2003

Nya planer för Nya Ullevi som byggs ut genom att kortsidorna höjs så arenan tar 50 000 åskådare. Samtidigt byggs en mindre arena inne i den gamla, med 20 000 platser som alla är under tak.

Januari 2005

En gemensam superarena både för fotboll och ishockey. Arenan blir 270 meter lång och kommer att ligga på Valhalla-området. Fotbolls- arenan ska rymma 28 000 åskådare och få ett skjutbart tak. Grundtanken är att kombiarenan ska ersätta Gamla Ullevi och Scandinavium.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: