Andra arenaförslag under årens lopp

Publicerad
Uppdaterad
Arenafrågan har varit hett debatterad under årens lopp. Här är några andra förslag som lagts fram.

Mars 2002

Ledare i IFK Göteborg och ÖIS för fram Åby i Mölndal som ett alternativ till placering av en ny fotbollsarena i Göteborgstrakten.

April 2002

GT avslöjar planer på en nya arena utan tak för 20 000 åskådare på Valhalla mellan Ullevi och Scandinavium. Arenan är skissad i en detaljplan som tagits fram på stadsbyggnadskontoret för området vid Ullevi.

April 2002

Got Event presenterar tillsammans med IFK Göteborg och ÖIS ett antal förslag. Ett går ut på att ha flyttbara läktare på gummihjul vid kortsidorna på Nya Ullevi. Ett annat innebär en uppfräschning av huvudläktaren på Gamla Ullevi och en nybyggd östra ståplatsläktare. Ytterligare ett förslag gällande Gamla Ullevi är en kringbyggd arena med upprustad huvudläktare och tre nya läktare. Det fjärde förslaget innebär att Gamla Ullevi rivs och ger plats för en arena med permanent tak och konstgräs. Fotbollsplanen skulle här ligga sex meter under marknivån.

Februari 2003

Bygg in hela Ullevi i en jättelik glaskub på 55 000 kvadratmeter. Tanken lanseras av några moderata politiker. I vissa lägen vänder man fotbollsplanen 90 grader så att kortsidorna på planen vänds mot Ullevis långsidor. Dessutom ska Gamla Ullevi rivas och all fotboll ska spelas på Ullevi.

Juni 2003

Företrädare för fotbollen och hockeyn i Göteborg uttalar sig positivt om ett ombyggnadsförslag för Nya Ullevi. Enligt förslaget skulle multiarenan förses med öppningsbart tak, vridbar plan och flyttbara läktare. På så sätt skulle publiken kunna komma närmare planen till exempel vid allsvenska matcher. Frölunda skulle kunna spela SM-final inför 35 000 åskådare.

November 2003

Nya planer för Nya Ullevi som byggs ut genom att kortsidorna höjs så arenan tar 50 000 åskådare. Samtidigt byggs en mindre arena inne i den gamla, med 20 000 platser som alla är under tak.

Januari 2005

En gemensam superarena både för fotboll och ishockey. Arenan blir 270 meter lång och kommer att ligga på Valhalla-området. Fotbolls- arenan ska rymma 28 000 åskådare och få ett skjutbart tak. Grundtanken är att kombiarenan ska ersätta Gamla Ullevi och Scandinavium.
Tomas Svedberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER