ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ALLA 17 SLÄPPS. De åtalade i den stora mc-rättegången har suttit häktade sen i maj. I går släpptes de i väntan på domen, som kommer den 6 december.
ALLA 17 SLÄPPS. De åtalade i den stora mc-rättegången har suttit häktade sen i maj. I går släpptes de i väntan på domen, som kommer den 6 december.

Alla mc-män släpps
- "Kommer att frias"

ANNONS:
Detta har hänt

Mitt under Svineri MC:s familjefest i Smedby utanför ­Kalmar i våras stormades lokalen av flera män med ­kopplingar till Hells Angels. I tumultet som följde slogs flera medlemmar i Svineri MC ned och de blev avplockade sina västar. 19 män med nära anknytning till Hells Angels eller deras stödgäng greps efter händelsen.

De 17 nu misstänkta männen häktades i början av maj.

Rättegången startade i början av oktober och avslutades i förra veckan. Den har hållits i säkerhetssalen i Göteborgs tingsrätt. Förundersökningen är på 3000 sidor.

Domen faller den 6 december.

Visa merVisa mindre

Nu släpps samtliga åtalade i den uppmärksammade mc-rättegången.

Och flera advokater tror att det tyder på att deras klienter kommer att frikännas helt när domen faller.

– Det kommer att bli frikännande domar, det är ingen tvekan om det, säger advokat Sven-Eric Ohlsson.

Den stora och uppmärksammade mc-rättegången har hållits i säkerhetssalen i Göteborgs tingsrätts och avslutades för en vecka sedan. Domen kommer den 6 december, och i går släpptes de 17 häktade männen.

– Det är ju inget överraskande, de har varit häktade alldeles för länge. Det har varit helt onödigt att ha dem i häkte eftersom bevisningen i målet inte på något sätt har krävt det, säger advokat Torgny Palm som företräder en 44-årig man.

"Är förvånad"

Inte heller Sven-Eric Ohlsson, som företräder en 42-årig man, är förvånad över frisläppandet.

– Jag är mer förvånad över det sätt som åklagaren har fört talan på i det här målet, säger han.

Och Sven-Eric Ohlsson tycker att gårdagens frisläppande säger en hel del om den kommande domen.

– Vi kan vara rätt säkra på att det inte blir grovt rån i alla fall. Att någon kanske blir dömd för något, det är möjligt. Men det kommer säkert att bli många frikännande, säger han.

"Inte underlag"

Advokat Lars Kruse, som företräder en 55-årig man, tror att hans klient kommer att frikännas helt - förmodligen tillsammans med andra.

– Jag har hela tiden bedömt åklagarens yrkande om ansvar för grovt rån som helt meningslöst. Det har aldrig funnits en juridisk grund för det. I generella termer kan jag säga att det inte funnits underlag eller grund för ett sådant yrkande. Tingsrätten beslut i häktningsfrågan visar ju det, säger han.

GT har sökt åklagaren Åsa Adolfsson för en kommentar.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: