"Jag tycker att han ska dömas som en vuxen person. De har förstört hela vårt liv", säger Alexandras mamma. Foto: Henrik Jansson
"Jag tycker att han ska dömas som en vuxen person. De har förstört hela vårt liv", säger Alexandras mamma. Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson

Alexandras mamma: "Har förstört vårt liv"

Publicerad

Alexandra Mezhers misstänkte mördare är vuxen - det slår Migrationsverket fast.

Nu kommenterar Alexandras familj det brutala knivdådet som berövade deras dotter livet.

– Jag tycker att han ska dömas som en vuxen person. De har förstört hela vårt liv, säger Alexandras mamma.

Alexandra Mezher befann sig på sitt jobb, ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal, när hon dödades med flera knivhugg. När hon dödades hade hon bara jobbat på boendet i ett par månader.

Senare samma dag anhölls en enligt uppgift 15-årig pojke - som bodde på hemmet - på sannolika skäl misstänkt för mord. På torsdagen meddelade Migrationsverket att den nu häktade unge mannen inte är ett barn - han är vuxen, som Göteborgs-Posten var först med att berätta.

– Att han bedöms vara över 18 år påverkar vilken straffpåföljd som kan vara aktuell, säger kammaråklagare Linda Wiking.

"Min familj mår inte bra"

Alexandra Mezhers familj hoppas att de nya uppgifterna ska påverka den nu häktade mannens straff om han fälls för mordet.

– Jag tycker att han ska dömas som en vuxen person, säger Alexandras mamma.

För GT berättar hon om hur mordet på dottern slagit familjens liv i spillror.

– Jag är mamma. De har förstört hela vårt liv. Om något sådant här händer med din enda dotter, Alexandra var äldst, ensam dotter med tre pojkar, vad tycker man om det skulle hända med dig eller någon annan? Hur hade du reagerat på situationen? Min familj mår inte bra, jag mår inte bra, säger hon.

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida