Körkortsmutan gick inte vägen. Foto: Christian Örnberg
Körkortsmutan gick inte vägen. Foto: Christian Örnberg

55-årig man gav muta på uppkörningen

Publicerad

LIDKÖPING. En 55-årig man som misslyckats flera gånger med uppkörningen försökte muta trafikinspektören att godkänna honom, skriver Skövde Nyheter. Mutförsöket slutade med 4 000 kronor i böter - och fortfarande inget körkort.

Trafikinspektören fick en bunt sedlar i handen efter en vådlig färd under ett uppkörningsförsök i Lidköping förra året.

Mannen hade tidigare försökt köra upp flera gånger men misslyckats. Vid uppkörningen närmade de sig en järnvägskorsning och 55-åringen stannade inte trots ljus- och ljudsignaler, berättar Skövde Nyheter.

Inspektören lyckades stanna bilen men bommarna var nära att träffa motorhuven.

Efter uppkörningen fick inspektören en bunt sedlar med mellan 10 000 och 200 000 kronor. Den 55-årige mannen kastade ifrån sig pengarna och gick därifrån. Nu har Skaraborgs tingsrätt dömt honom för givande av muta.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida