"Vård är en industri som passar oss som långsiktiga ägare väldigt väl", säger Lennart Johansson, ansvarig för operativa investeringar på Investor. Foto: Gunnar Lundmark / Svd / Scanpix
"Vård är en industri som passar oss som långsiktiga ägare väldigt väl", säger Lennart Johansson, ansvarig för operativa investeringar på Investor. Foto: Gunnar Lundmark / Svd / Scanpix

Wallenberg ska erövra vårdsektorn

Publicerad
Uppdaterad
Nu tar Wallenbergarna över vården.
Deras maktbolag Investor storsatsar på vård och hälsa, rapporterar DI.
Den stora lönsamheten i denna sektor lockar företaget.
Familjen Wallenbergs börsnoterade investmentbolag Investor är redan en ledande aktör i vård- och medicinsektorn. Nästan hälften av företagets operativa investeringar finns i företag som ägnar sig åt vård, medicinteknik och biologiska läkemedel,skriver Dagens Industri.

Erövra vårdsektorn

Nu sätter familjen målet högre: att erövra vårdsektorn först i Sverige, sedan Norden och därefter försöka växa i Europa.
- Vård har precis de karaktärsdrag vi letat efter, det är en industri som passar oss som långsiktiga ägare väldigt väl, säger Lennart Johansson, ansvarig för operativa investeringar på Investor, till DI.
- I en förlängning finns möjlighet att gå utanför Norden, att växa i andra länder i vårt närområde, i våra grannländer i Europa, säger han.

Köpte vårdbolag i somras

Wallenbergs köpte i somras vårdbolaget Aleris. Bolaget, som omsatte 3,9 miljarder kronor förra året, ska enligt planerna fördubblas inom fem år.
Sedan tidigare har familjen stora intressen i hälsobolag som Gambro och Mölnlycke liksom i flera läkemedelstillverkare.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida