ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Bredbandsleverantörerna slåss om hushållen, det ger kunderna chansen tt spara stora pengar. Men marknaden är snårig.
Bredbandsleverantörerna slåss om hushållen, det ger kunderna chansen tt spara stora pengar. Men marknaden är snårig.

Så lätt surfar du billigare

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Priskriget på bredband rasar för fullt.
Du kan spara över tre tusen kronor om året på att välja rätt leverantör.
Vi visar dig vägen till det snabbaste och billigaste bredbandet.
En och en halv miljon svenska hushåll har i dag möjlighet att teckna bredbandsabonnemang. Leverantörerna slåss om kunderna, och det ger dig möjlighet att spara stora pengar. – Många leverantörer ger bort modem gratis för att locka kunder. En del går rentav med förlust på sina erbjudanden, och det ska man som konsument absolut utnyttja, säger Patric Blixt, marknadschef på Pricerunner, en prisjämförelsetjänst på nätet.

Svårt för konsumenter

Men marknaden är minst sagt snårig. Det finns över 100 bolag och 327 olika abonnemangsformer att välja mellan. Det gör bredband tillsammans med mobilabonnemang och försäkringar till en av de mest svåröverblickbara för konsumenter. Enligt den prisjämförelse som Pricerunner gjort skiljer det hela 3 401 kronor mellan det billigaste och det dyraste alternativen.

Snabbt kan vara billigt

I jämförelsen är Tele2 Bredband Kabel billigast med en årskostnad på 3 584 kronor. Dyrast är Eurobell.se med en årskostnad på 6 985 kronor. Abonnemangen i jämförelsen har en hastighet på mellan 0,5 Mbps och 8 Mbps. Det är inte säkert att den snabbaste uppkopplingen är den dyraste. Snabbt kan vara billigare än långsamt. – Tänk också på att det kan tillkomma kostnader för installationer och för modemhyra, säger Patric Blixt.

Råd till dig som ska välja abonnemang

  Behöver du hög hastighet eller räcker det med en fast uppkoppling till ett fast pris?
   Hur lång bindningstid har abonnemanget? Fastna inte i ett bundet avtal.
    Kontrollera att det inte finns ett övre tak på din Internetförbrukning, annars kan du råka ut för en dold rörlig kostnad.
     Välj ett alternativ som inte innebär för höga startkostnader i form av teknisk utrustning.

     Så här byter du bredbandsleverantör:

      Kontrollera att bindningstiden på ditt nuvarande avtal har gått ut innan du kontaktar det bolag du vill byta till. En del leverantörer har bindningstider på ett år och de går inte att säga upp i förtid.
       Om ditt nuvarande avtal inte är bundet kan du kontakta det bolag du vill byta till.
        Fyll i en fullmakt som ger din nya leverantör rätt att säga upp avtalet med din gamla. De flesta leverantörer har färdiga avtal som bara är att fylla i.
         Skicka fullmakten till ditt nya bolag. De sköter om så att det gamla avtalet sägs upp. Källa: Pricerunner

         De fem billigaste:

         Eurobell.se 08-534 814 14 www.eurobell.se Tele 2 0200-25 25 25 www.tele2.se Telia 90 200 www.telia.se Bostream 090-20 80 800 www.bostream.se Bredbandsbolaget 020-71 00 70 www.bredbandsbolaget.se
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
EKONOMI PÅ TWITTER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: