ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Bedragarnas falska inloggningssida.
Bedragarnas falska inloggningssida.

Nytt bedrägeriförsök mot Nordea-kunder

ANNONS:
På söndagen startade ett nytt bedrägeriförsök mot Nordeas kunder.
Nu påstår bedragarna i ett mejl att man kan vinna fina priser i bankens jubileumslotteri.
- Vi kommunicerar aldrig via mejl, säger bankens informationschef med eftertryck.
De så kallade phishing-mejlen i Nordeas namn har blivit en lång följetong. Bedragarna skickar ut mejl där människor på olika sätt uppmanas att klicka på en länk där de ska fylla i personnummer och sina inloggningskoder till Nordeas internetbank. Om man följer instruktionerna får man sitt bankkonto länsat. - När man får sådana här mejl ska man bara slänga dem, säger Boo Ehlin, Nordeas informationschef. Det Ehlin framför allt vill hamra in i folks medvetande är att inga banker kommunicerar via mejl med sina kunder.

"Våra kunder är luttrade"

Dessbättre lyckas bedragarna allt sämre med sina kupper. - Våra kunder är ju luttrade vid det här laget och är väldigt misstänksamma och vaksamma. Senaste gångerna är det ingen som har klickat in, säger Ehlin. Enligt informationschefen finns en enkel förklaring till varför just Nordea drabbas så ofta. - Det är tacksamt att vända sig mot Nordea eftersom vi har flest internetbankskunder i Norden, säger Ehlin. Den som trots allt har lämnat ut känslig information uppmanas att genast kontakta banken.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
EKONOMI PÅ TWITTER
ANNONS:
Mest läst om ekonomi
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: