Charlie Söderberg
Charlie Söderberg

Ekonomiexperten: "Gör en liten hushållsbudget"

Publicerad
Uppdaterad

Mål att jobba mot 2009

Finanskrisen och lågkonjunkturen slår hårt mot de svenska hushållen.
En kraftfull vision vore att kunna vakna upp den 31 december 2009 och känna att du kan ta hand om din familj och njuta av livet
oavsett vad som händer på finans- och arbetsmarknaden. Det finns ett enormt värde i att sova lugnt om nätterna och vakna nyfiken på vad
dagen har att ge.


Charlies 5 bästa råd för att du ska få ett  rikare 2009


1. Sätt upp några inspirerande mål och skapa gärna delmål på vägen så att du får många chanser, både att lyckas och misslyckas.
2. Sätt upp bilder på dina mål på kylskåpet. Ju fler som känner till vad du vill göra desto större är chansen att det händer.
3. Gå igenom alla dina inkomster, utgifter, tillgångar och skulder i nuläget.
4.  Gör en trovärdig budget för hur din ekonomi behöver se ut om du ska nå dina mål.
5.  Skapa en åtgärdsplan på 10 punkter för att lyckas med din nya budget.

Börja med redan i dag

Gör en liten hushållsbudget för 2009 tillsammans med hela
familjen och boka in en fika varje månad då ni stämmer av hur mycket närmare mål ni tagit er och vad ni kan justera för att få ännu bättre resultat.

Gör alltid
Se över dina fasta kostnader. Du kanske kan spara mycket på att se över leverantörer på bolån, andra lån, el, försäkringar och
telefoni. Du kan också låta andra oberoende göra jobbet, till exempel www.lendo.se.

Undvik

...att låna till konsumtion som kläder, tv, resor. Helst inte heller till bil.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida