ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

5 sätt att sänka lånekostnaderna

ANNONS:
Läs mer

1.

Jämför låneränta och betalningsvillkor hos många banker och kreditinstitut. Det finns flera sajter på internet med bra marknadsöverblick. Jämför den effektiva låneräntan, då är alla avgifter och kostnader medräknade.

2.

Begär månatlig avbetalning via autogiro. Då slipper du betala aviseringsavgift.

3.

Äger du en bostad som ökat i värde kan det finnas utrymme för att belåna bostaden lite till. Då kan du få låna till lägre hypoteksränta och slipper dyrare vanliga lån.

4.

Begär rak amortering av lånet. Då är månadskostnaden lite högre i början på avbetalningsperioden, men sjunker stadigt. Se upp för annuitetslån med lika stor månadskostnad varje månad. De kan bli dyrare, beroende på ränteutvecklingen.

5.

Har du flera smålån och kortkrediter som du aldrig blir av med? Ta ett större lån och lös in de små. Då kan din totala räntekostnad bli lägre.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
EKONOMI PÅ TWITTER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: