ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Annika Andersson, 34, är inte förvånad över att just hennes åldersgrupp är dyr i drift.
Annika Andersson, 34, är inte förvånad över att just hennes åldersgrupp är dyr i drift.

34-åringar bäst på shopping

ANNONS:
Är du 34 år?
Då shoppar du mest av alla, enligt en ny undersökning.
- Det stämmer absolut. Jag blir inte förvånad, säger Annika Andersson, 34.
Det är dyrt att vara 34 år gammal. En undersökning från det brittiska finansföretaget Axa visar att 34-åringar gör av med mest pengar av alla. De spenderar omkring 35 000 kronor mer än andra, på nytt hus, större bil, bröllop eller bebisar. Och mönstret ser likadant ut i Sverige, bedömer Ylva Yngveson på Föreningssparbankens institut för privatekonomi.

Barn kostar pengar

- Det är naturligt i och med att man är i en ålder där man har hunnit få en bra inkomst och har hunnit skaffa sig sitt första barn och behöver större bil och bostad, säger hon. Annika Andersson, 34, i Gustavsberg, känner igen sig. - Skaffar man barn har man kostnader för det, dessutom har man gamla vanor att konsumera för egen del. Hon säger att det är svårt att helt lägga om shoppingvanor bara för att man får nya utgifter. - Även om man går tillbaka till H & M då och då är det svårt att sluta att till exempel gå och fika, resa och handla dyrare kläder. Men i Annika Anderssons fall är det inte hela sanningen. Hon har själv ett barn, ingen bil och bor i lägenhet. - Jag har en ganska luthersk pappa som alltid inpräntat i mig att man inte ska köpa saker på avbetalning, så jag är ganska flitig sparare.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
EKONOMI PÅ TWITTER
ANNONS:
Mest läst om ekonomi
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: