Modellen och affärskvinnan Victoria Silvstedt har lyckats parera två stora nedgångar på finansmarknaderna.

Modellen och affärskvinnan Victoria Silvstedt har lyckats parera två stora nedgångar på finansmarknaderna.

Foto: Christer Wahlgren

"Jag drog mig ur när jag såg att det började bli lite skakigt. Jag sålde mycket och sitter med cash just nu tills jag ser något företag som jag tror har bottnat." säger Victoria Silvstedt till Dina Pengar.

"Jag drog mig ur när jag såg att det började bli lite skakigt. Jag sålde mycket och sitter med cash just nu tills jag ser något företag som jag tror har bottnat." säger Victoria Silvstedt till Dina Pengar.

Foto: - -

Visa i helskärm
1/1

Victoria Silvstedts vinnande affärsmodell

Sugen på att fynda på börsen? Håll i slantarna några veckor till.

Rådet kommer från modellen och affärskvinnan Victoria Silvstedt, som har lyckats att parera två stora nedgångar på finansmarknaderna. 

– Jag vill vänta till mister Draghi och ECB gör något, säger hon till Dina Pengar.

Modellen och affärskvinnan Victoria Silvstedt är på blixtbesök i Stockholm för olika affärsmöten. I morgon flyger hon vidare till New York.

Precis som de flesta som följer utvecklingen på finansmarknaden räknar Victoria Silvstedt dagarna fram till den 10 mars, när Europeiska centralbanken och ECB-chefen Mario “Super-Mario” Draghi håller sitt nästa möte.

– Då kanske han kommer att stimulera i alla fall den europeiska marknaden.  Draghi har redan sagt att han kanske kommer göra något. Det är därför det har varit uppåt på börserna de senaste dagarna, säger Victoria Silvstedt.

Vid utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott i måndags avslöjade Draghi att ECB specialgranskar hur oljepriset påverkar inflationen och penningpolitiken påverkar finanssystemet. 

 

LÄS OCKSÅ: "Super-Mario" eldar på börskurserna

Victoria Silvstedt: "Måste vara lite försiktig"

– Om någon av dessa två faktorer utgör en nedåtrisk för prisstabiliteten kommer vi inte att tveka att agera, sa Draghi enligt nyhetsbyrån Direkt.

Uttalandet har skruvat upp förväntningarna rejält inför det stundande ECB-mötet, vilket fått ECB-rådsledamoten Ewald Nowotny att varna för att marknaden håller på att förlora verklighetskontakten.

Victoria Silvstedt tror att det kan vara klokt att avvakta tills det står klart vad mötet mynnar ut i.

– Vi får väl se vad som händer efter det. Om han kommer att fortsätta att lova att ECB ska stimulera marknaderna eller vad som händer, säger hon.

Som investerare gäller det att hålla sig uppdaterad, i synnerhet när utsikterna är svårbedömda och gamla sanningar inte längre gäller, berättar Silvstedt.

– Måste vara lite försiktig just nu och följa med vad som händer i nyhetsflödet och med i oljepriset. Går oljepriset upp så går marknaden upp. Det brukar vara tvärtom. Men jag tror att det har att göra med att den politiska osäkerheten är så stor just nu och att utvecklingen i Kina har varit skakig, säger hon.

 

LÄS OCKSÅ: Hotet mot Jessica Albas börsnotering

Hon låg lågt i över ett år

I Dagens Industri har Victoria Silvstedt berättat att hon 2006 bad en bank att sätta ihop en portfölj åt henne - med aktier, företagsobligationer, fonder och valutapositioner - men hann dra sig ur innan kraschen slog till 2008. 

Efter det låg Victoria Silvstedt lågt i över ett år innan hon började investera igen - och lyckades att parera den senaste nedgången.

– Jag drog mig ur när jag såg att det började bli lite skakigt. Jag sålde mycket och sitter med cash just nu tills jag ser något företag som jag tror har bottnat. Jag avvaktar just nu för att se om det ska bli ännu mer dipp eller om det är över, säger hon.

Det är främst börserna i USA och Europa som Silvstedt tycker är intressanta.

– Jag vill inte ge några namn på aktier, men jag köper bara i bolag som gått ned väldigt mycket. Man vill inte ha för mycket risk heller, men när en stor aktie gått med 30 procent så är det klart att man kanske nappar på det, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Hotet mot Jessica Albas börsnotering

"Det har jag tjänat mycket på tidigare"

Victoria Silvstedt har tidigare varit aktiv på valutamarknaden.

 - Nu är det svårare jämfört med förr när det var så tydligt att euron skulle gå ned i förhållande till dollarn. Det har jag tjänat mycket på tidigare. Men nu ser jag ingen riktig uppsida med eurodollarhandel. Det är inget som kommer att röra sig så drastiskt, säger hon.

 

Följ Dina Pengar på Facebook där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Börsen i dag
Visa mer
Räntekartan
Vinnare och förlorare
ALIF B
+3,04 %
CLA B
-2,40 %
Valutakollen
SEK/