Staffan Erfors blir ny chefredaktör för metro, enligt uppgifter Dagens opinion. Foto: Christian ÖrnbergStaffan Erfors blir ny chefredaktör för metro, enligt uppgifter Dagens opinion. Foto: Christian Örnberg
Staffan Erfors blir ny chefredaktör för metro, enligt uppgifter Dagens opinion. Foto: Christian Örnberg
Mats Qviberg tog nyligen över Metro Sverige. Foto: Cornelia NordströmMats Qviberg tog nyligen över Metro Sverige. Foto: Cornelia Nordström
Mats Qviberg tog nyligen över Metro Sverige. Foto: Cornelia Nordström

Uppgifter: Han bli ny chefredaktör på Metro

Publicerad

Tidningen Metros nya ägare Mats Qviberg byter chefredaktör på tidningen.

Staffan Erfors blir ny chefredaktör, enligt uppgifter Dagens opinion.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera de uppgifterna, säger Mats Qviberg till Expressen.

I ett pressmeddelande bekräftar Metro att man har inlett sökandet av en ny chefredaktör efter Eric Ljunggren, som blir vice vd.

Staffan Erfors är i dag chefredaktör på affärstidningen Realtid. Efors har jobbat på Expressen och var även chefredaktör på Kvällsposten 2002-2008.

Det var i februari som Mats Qvibergs investmentbolag AB Custos tog över gratistidningen Metro Sverige. De köpte tidningen av Stenbecks bolag Kinnevik och priset ska ha varit 50 miljoner kronor.

Realtid, där Staffan Erfors jobbar i dag, ägs även det av AB Custos.

Nuvarande chefredaktören Eric Ljunggren blir vice vd på Metro.Foto: Suvad Mrkonjic

Når en miljon om dagen

Tidningen Metro startades år 1995 och har sitt huvudkontor i centrala Stockholm.

Nuvarande chefredaktör är Eric Ljunggren. I ett pressmeddelande framgår att han nu blir vice vd.

– Jag har under en längre tid fört diskussioner med de nya ägarna om en ny roll. Som vice VD med ansvar för helhetsaffären kan jag göra största möjliga nytta för Metro, det företag där jag inledde min karriär som 16-åring, säger Eric Ljunggren i pressmeddelandet.

 

 

Metros ordförande Christen Ager-Hanssen:

– Eric Ljunggren har ett gediget kunnande om Metros alla affärsområden. Det är därför en stor glädje för oss att han i sin nya roll kan fokusera på helhetsaffären.

Ljunggren kommer vara chefredaktör och ansvarig utgivare fram tills en ny chefredaktör utses.

Metro ges ut i Stockholm, Göteborg och Malmö och når, enligt Orvesto, runt en miljon läsare om dagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen