I ett mejl som nu cirkulerar och ser ut att komma från filmtjänsten uppmanas mottagaren att lämna ut sina uppgifter.

I ett mejl som nu cirkulerar och ser ut att komma från filmtjänsten uppmanas mottagaren att lämna ut sina uppgifter.

Visa i helskärm
1/1

Se upp – nya bluffmejl utnyttjar Netflix

Efter Spotify - nu används Netflix för att komma åt kortuppgifter.

I ett mejl som nu cirkulerar och ser ut att komma från filmtjänsten uppmanas mottagaren att lämna ut sina uppgifter.

"Tyvärr har vår ekonomiavdelning upptäckt att det inte gick att debitera ert konto. För att du ska kunna fortsätta använda våra tjänster utan avbrott måste du uppdatera dina faktureringsuppgifter."

Så inleds bluffmejlet som ser ut att komma från Netflix och fortsätter med en länk som mottagaren uppmanas klicka på för att kunna fortsätta använda Netflix.

 

LÄS OCKSÅ: Spotify varnar för bluffmejl.

 

Men, likt de mejl som under december såg ut att komma från Spotify - och som hade exakt samma formulering - kommer man inte till Netflix utan till bedragare som i stället kapar ditt konto och försöker att göra transaktioner från det.

På Netflix uppmanar man nu sina kunder att vara försiktiga med mejl som ser ut att komma från dem.

– Vi uppmuntrar alltid till försiktighet. Det här är tyvärr sådant som förekommer då och då, att det skickas ut bluffmejl med Netflix som påstådd avsändare, men mejlen kommer inte från Netflix då vi aldrig skickar ut mejl där vi ber om betalningsinformation, kreditkortsnummer, personnummer eller kontolösenord av kunderna. Om man får ett sådant mail får man gärna rapportera det till oss på phishing@netflix.com, säger Helena Skarle, presskontakt för Netflix Sverige.

Polisen har tidigare gått ut och varnat för bluffmejlen.

 

LÄS OCKSÅ: Lär dig avslöja bedragarnas bluffar.

 

– Klicka inte på den bifogade länken eller filen. Om du gör det laddas ett skadligt program ned på din hårddisk, en så kallad trojan. När du sedan loggar in på din bank för att kolla ditt saldo kommer du i själva verket till en falsk sida som ser precis ut som bankens sida. Koden du knappat in skickas till en bedragare i ett annat land som loggar in på din internetbank och tömmer dina konton, sa Jan Olsson vid polisens nationella bedrägericenter i våras då bluffmejl som såg ut att komma från Cdon, Elgiganten och Skatteverket cirkulerade.

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Börsen i dag
Visa mer
Räntekartan
Vinnare och förlorare
COMH
+3,03 %
AZN
-3,10 %
Valutakollen
SEK/