Frank Andersson och Pernilla Wahlgren syns i en av spelsajten Leo Vegas reklamfilmer

Frank Andersson och Pernilla Wahlgren syns i en av spelsajten Leo Vegas reklamfilmer

Foto: Youtube/Skärmdump

Även Betsson annonserar på porr- och piratsajter

Även Betsson annonserar på porr- och piratsajter

Visa i helskärm
1/1

Nätspelsbolagen gör reklam på porrsajter

Flera svenska nätspelsbolag annonserar på porr- och piratsajter.

Det berättar Dagens industri.

Ett av bolagen som syns i sådana sammanhang är Leo Vegas.

Enligt Dagens industri annonserar ett antal svenska nätspelsbolag sajter på porrsajter och sajter för piratkopiering.

Det ska handla om sajter som pornhub.com - en av världens största porrsajter - och fildelningssajter som The Pirate Bay och andra sidor som utan tillstånd låter användarna dela filmer, tv-serier och sportevenemang.

Enligt Di ska bolag som Betsson, Mr Green och nykomlingen på börsen – Leo Vegas – själva uppge att annonserna strider mot bolagens interna regler.

Skyller ifrån sig

Men spelbolagen lägger ansvaret på de företag som köper de här annonsplatserna åt bolagen då annonsplatserna oftast köps av underleverantörer till så kallade affiliate-bolag, det är de bolag som i sin tur har kontakt med de svenska spelbolagen - som nästan alltid är registrerade på Malta – för att se till så att spelsajterna får så många besökare som möjligt.

– Vi ger en affiliate rätt att driva trafik till våra sajter, säger Malin Sparv-Rydberg, Betssons kommunikationschef till Dagens industri.

"Kan inte kontrollera det"

Hon säger också att avtalen med bolagen säger att annonserna inte ska förekomma i stötande, olagliga eller obscena sammanhang.

– Men vi kan inte kontrollera det. Däremot gör vi löpande och kontinuerliga uppföljningar, säger Malin Sparv-Rydberg, som uppger Catena Media är ett av den här typen av bolag som Betsson använder sig av.

Bolaget har tidigare bemött detta när Di Digital för en vecka sedan berättade att länkar till Catenas sajter fanns på porrsajter och sajter med eskorttjänster och olaglig streaming.

Bolaget hävdar att det handlar om ett medvetet sabotage från konkurrenter

Börsen i dag
Visa mer
Räntekartan
Vinnare och förlorare
RATO A
+3,82 %
LUMI SDB
-4,77 %
Valutakollen
SEK/