Mikael Persbrandts investerade en miljon i företaget Moodelizer som jobbar med filmmusik.

Mikael Persbrandts investerade en miljon i företaget Moodelizer som jobbar med filmmusik.

Foto: Mikael Sjöberg

Han ska även bidra med sitt "varumärke".

Han ska även bidra med sitt "varumärke".

Foto: Clemens Niehaus

Visa i helskärm
1/1

Mikael Persbrandts nya miljoninvestering

Här är Mikael Persbrandts nya miljoninvestering.

I veckan sköt han in en miljon kronor i ett företag som jobbar med filmmusik, skriver sajten Breakit.

– Tanken är att vi utöver det ska kunna bidra med Mickes varumärke, säger affärsmannen Tommy Jacobson som jobbar med skådisen.

I slutet av 2015 kunde Dagens Industri berätta att Mikael Persbrandt, 52, ger sig in i investeringsbraschen. Tillsammans med affärsmannen Tommy Jacobson startade han då 13 Stockholm AB, ett nytt investmentbolag som ska investera i innovativa startupföretag.

– Jag har fått frågan om att fronta en massa olika saker. En parfym, några underkläder. Jag har aldrig tänt till på det där. Mitt insteg i affärslivet måste bygga på lust och nyfikenhet. I mötet mellan kulturen, det digitala, film och musik känner jag att det finns jäkligt spännande saker, sa Mikael Persbrandt till DI då.

Och nu, lite mer än en månad efter beskedet, har "Beck"-profilen gjort sin första miljoninvestering.

"Det är maxtaket"

Företaget Moodelizer, som hjälper till att anpassa musik till olika scener i filmer, får en miljon kronor av Persbrandts bolag, skriver Breakit.

– Vi gör investeringar på mellan 100 000 kronor och max en miljon, säger partnern Tommy Jabobson till sajten.

Men det stannar inte vid pengarna. Persbrandt, som utöver att vara ett extremkänt ansikte i film och på scen också gjort en hel del reklam, ska även bidra med sitt "varumärke".

– Tanken är att vi utöver det ska kunna bidra med Mickes varumärke. I Moodelizer går vi in med en miljon, så det är maxtaket, säger Jacobson vidare till Breakit.

Lämnade rollen i "Beck"

Den senaste tiden har Mikael Persbrandt genomgått stora förändringar i sitt yrkesliv. I våras kom beskedet att han, efter nära 20 år i rollen, lämnar karaktären Gunvald Larsson och filmserien "Beck" bakom sig.

– Det är klart att det är en stor grej att man tar bort en sådan central karaktär, sa regissören Mårten Klingberg till Expressen i december.

"Det har varit en glädje att tillbringa den här tiden med Gunvald men vi alla måste gå vidare i livet. Att lämna 'Beck'-serien är ett sätt för mig att gå vidare med nya utmaningar. Tack igen, Mikael", skrev Persbrandt själv i ett Facebookinlägg efter att avskedsfilmen "Gunvald" hade premiär.

Börsen i dag
Visa mer
Räntekartan
Vinnare och förlorare
ELTEL
+4,28 %
AZN
-4,19 %
Valutakollen
SEK/