Splashdata har sedan 2011 sammanställt de vanligaste lösenorden som folk använder sig av.

Splashdata har sedan 2011 sammanställt de vanligaste lösenorden som folk använder sig av.

Visa i helskärm
1/1

Här är lösenorden du absolut ska undvika

Många drabbas av bedrägerier och kapningar på nätet, men trots uppmaningar om att hitta på mer komplicerade lösenord verkar fantasin tryta när det väl är dags.

Enligt Splashdatas sammanställning av förra årets vanligaste lösenord toppas listan av "123456" – precis som året innan, skriver NBC News.

Trots uppmaningar om att komma på personliga och långa lösenord som är svåra för utomstående att knäcka, ser det ut som att fantasin inte alltid räcker till.

När datasäkerhetsföretaget Splashdata släpper sin årliga lista på de vanligaste och sämsta lösenorden hamnar "123456", "password" och "12345678" i topp.

 

LÄS OCKSÅ: Här hittade ID-kaparna sina offer

 

"Enkla mönster"

Splashdata har sedan 2011 sammanställt de vanligaste lösenorden som folk använder sig av. Listan bygger på 2 miljoner läckta lösenord från 2015, främst i Europa och Nordamerika.

– Vi har sett att folk, för att göra sina lösenord säkrare, har lagt till tecken lösenorden. Men om dessa längre lösenord är baserade på enkla mönster så är risken att få sin identitet stulen av hackare precis lika stor, säger Splash:s vd Morgan Slain, i ett uttalande.

 

LÄS OCKSÅ: Lär dig avslöja bedragarnas bluffar

 

Nytt för i år är ett antal lösenord som har koppling till förra årets filmsuccé "Star Wars": "starwars", "princess" och "solo".

Börsen i dag
Visa mer
Räntekartan
Vinnare och förlorare
ELTEL
+4,28 %
AZN
-4,19 %
Valutakollen
SEK/