<span>Playstation VR <br></span><span>Typ: VR
Släpps i år och kommer att fungera till Playstation 4 utrustad med Playstation Camera. Det återstår att se vilka spelutvecklare som redan då har spel redo.</span>

Playstation VR
Typ: VR Släpps i år och kommer att fungera till Playstation 4 utrustad med Playstation Camera. Det återstår att se vilka spelutvecklare som redan då har spel redo.

Foto: Axel Öberg

Visa i helskärm
1/1

Det här kommer efter virtual reality

LAS VEGAS. Virtual reality är verklighet.

Under årets CES-mässa i Las Vegas får VR för andra året i rad enorm uppmärksamhet och nu närmar sig lansering för flera av jättarna på området.

I deras fotspår smyger sig nu nästa trend fram nämligen Augmented reality.

Det är en fascinerade följsam upplevelse att gå in i Sonys VR-värld.

Det som tidigare kallades Project Morpheus har nu fått namnet Playstation VR och det finns nu ett löfte om lansering under första halvan av 2016.

Under Expressens korta test i Sonys monter på CES-mässan kliver vi in en animerad värld i en roll som katt för att jaga möss. Upplevelsen och detaljrikedomen lovar mycket för spelintresserade, men den stora frågan som återstår är vilka andra aktörer som ska mata marknaden med innehåll.

Efter en längre promenad genom mässhallarna hittar vi ännu ett Sony-bås. Men i direkt kontrast till den glättiga spelkonsolen handlar det här om augmented reality AR som än så länge bara är ämnad för industriapplikationer.

– Svaret på varför är enkelt; De är inte tillräckligt snygga. Det handlar helt och hållet om att folk måste vilja ha de här på sig innan det blir en konsumentprodukt, säger Troed Sångberg från Sony i Lund där produkten, Smart Eyeglass, utvecklas.

AR är en teknik att lägga information och grafik ovanpå verkligheten vi ser med våra ögon tänk en synbild som Arnold Schwarzeneggers robot i Terminator.

En av Sonys partners utvecklar dock en konsumentnära produkt, nämligen en tjänst att texta pjäser för teaterbesökare.

– Det är en jättespännande utveckling på det här området, säger Sångberg.

Börsen i dag
Visa mer
Räntekartan
Valutakollen
SEK/