Londonbor. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttade från Sverige i fjol.

Londonbor. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttade från Sverige i fjol.

Foto: Christian Örnberg

<span>Eva O'Neill.</span>

Eva O'Neill.

Foto: Robban Andersson

<span>Eva O'Neills fastighet i Belgravia i London.</span>

Eva O'Neills fastighet i Belgravia i London.

Visa i helskärm
1/1

Chris mamma säljer sitt lyxhus i London

LONDON. Eva O'Neill säljer sitt exklusiva hus i centrala London.

Efter en lyxrenovering vill hon ha nära 100 miljoner kronor för bostaden.

– De har lagt ner väldigt mycket pengar på att få hög klass på fastigheten, säger mäklaren.

Prinsessan Madeleines svärmor övertog fastigheten i ett av Londons mest exklusiva områden 2012, enligt brittiska myndighetsdokument. Huset var då i dåligt skick och har sedan dess genomgått en totalrenovering. Dessutom har huset blivit större, sedan en källare grävts ur för att skapa ytterligare ett våningsplan.

Eva O'Neill, 68, ansökte om bygglov framkom att hon ville riva huset fullständigt bakom fasaden.

Bilder inifrån visar att bostaden nu inretts med exklusiva möbler och konst inför försäljningen.

– De har mer eller mindre tagit ner hela huset, gjort ett hål i marken och byggt upp det igen. Det är väldigt unikt och slutresultatet är helt enastående. De har lagt ner väldigt mycket pengar på att få hög klass på fastigheten. Takterrassen är fantastisk och hissen är av senaste teknologi, säger mäklaren.

"Ja, hon är nöjd"

Enligt objektbeskrivningen går hissen mellan samtliga fyra våningar. Huset har tre sovrum och fyra badrum. På bottenvåningen finns ett garage och från den nybyggda 58 kvadratmeter stora takterassen finns möjlighet till odling och fantastisk utsikt över några av Londons dyraste adresser.

– Det är ett av de mest exklusiva kvarteren i världen, så vill du bo där får du betala de här priserna. Man betalar för läget och inte för själva fastigheten, säger mäklaren.

Det begärda priset för Eva O'Neills lyxfastighet ligger på knappt 8 miljoner pund, motsvarande omkring 100 miljoner kronor. Men trots att huset varit på marknaden i drygt två månader är någon köpare ännu inte klar. Mäklaren säger dock att både han och hans klient har gott hopp om att en försäljning snart ska vara klar.

– Jag känner mig ganska säker på det. Det finns en del intresse och det är ett väldigt trevligt objekt, så jag förväntar mig att vi har sålt det snart, säger mäklaren.

Är din klient nöjd med att sälja?

– Ja, hon är nöjd med det. Ingen har någon riktig brådska att sälja i centrala London. Om det blir försäljning så blir det försäljning, men om inte så måste hon inte. Det är så marknaden är i London just nu. Men hon vill såklart sälja huset annars hade det inte varit på marknaden.

Äger annan miljonvåning i London

Eva O'Neill har även en mångmiljonvåning i en annan del av stadsdelen Belgravia, där prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bodde i samband med sin flytt till England förra året.

Även Chris O'Neills syster Tatjana har en bostad i de exklusiva delarna av västra London.

Eva O'Neill är ett välkänt namn i Londons societetsvärld och kopplades under 80-talet ihop med prins Charles av brittiska tidningar.

Börsen i dag
Visa mer
Räntekartan
Vinnare och förlorare
ALIF B
+4,56 %
ATORX
-3,59 %
Valutakollen
SEK/