Foto: Kiichiro Sato
 Foto: Kiichiro Sato

Apple ska öppna butik i Stockholm

Publicerad
Uppdaterad
Apple gör nu en offensiv i Sverige och öppnar en egen butik på en av Stockholms hetaste och dyraste adresser.
Det kan leda till att heta surfplattor och mobiler från Apple kommer snabbare till Sverige - och fansen lär jubla.
Apples intåg i Sverige omgärdas av stort hemlighetsmakeri. Tidigare har den amerikanska elektronikjätten, som gjort succé med sina datorer, mobiler, surfplattor och musikspelare, bara funnits i Sverige genom återförsäljare.
Men nu byggs en egen butik under största sekretess.

På Norrmalmstorg

Ryktet har gått ett tag men handlingar från svenska bolagsverket avslöjar Apple - den 28 oktober startades bolaget Apple Retail Store och i styrelsen sitter bland annat chefen för Apples internationella butiksverksamhet.
Apples flaggskeppsbutik ska ligga på Norrmalmstorg i Stockholm - en av Stockholms dyraste adresser. Lokalen, som just nu byggs i anslutning till Audi och Volkswagens visningslokaler, är exakt så luftig och flott som Apple Store brukar vara.

Uppgraderas

Att Apple Store kommer till Sverige innebär också att landet uppgraderas inom pryljätten. Tidigare har Sverige kommit i andra vågen när produkter lanserats.
Apple Retail Sweden representeras av den svenska advokaten Carl Svernlöv men han vill inte berätta vad företaget ska göra.
- Det kan jag inte kommentera, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen