Inom krogbranschen är kändishovmästaren Anders Timell framgångsrik. Men på börsen har han floppat.

Inom krogbranschen är kändishovmästaren Anders Timell framgångsrik. Men på börsen har han floppat.

Foto: Expressen

Visa i helskärm
1/1

Anders Timell om aktiefloppen

Inom krogbranschen är kändishovmästaren Anders Timell framgångsrik.

Men på börsen har han floppat.

– Det gick så där, säger han om sina aktieinvesteringar.

Anders Timell är hovmästare på restuarangerna Riche och Teatergrillen och en välkänd krogprofil. Han är dessutom programledare i Mix Megapol och har även synts en hel del i tv. Men någon börshaj, det är han inte. För Dagens Industri berättar han om sina eskapader inom aktiemarknaden.

– Jag köpte en aktie en gång i tiden som heter Active biotech och den har ju gått så där. Men jag har kvar den. Trägen vinner, säger Anders Timell.

 

LÄS OCKSÅ: De verkliga hajarna bakom "The Big short".

 

Han berättar att han köpte aktien i det svenska bioteknikföretaget på 52 kronor, och att han håller koll på hur det går för den. Aktien har tappat 94 procent på fem år och ligger för närvarande på 8,45.

– Den har varit uppe och vänt så vi hoppas att det smäller till inom biokemi och bioteknik. Det var väl mer som att köpa en lott egentligen, men jag tror på den fortfarande, säger Timell och konstaterar att H&M väl är något han egentligen borde gå in i.

Han berättar också om sin generella hållning till ekonomi.

– Jag försöker att spara och hoppas att jag någon gång uppnår någon slags pensionsålder och hoppas må bra då, så jag försöker att lägga undan så mycket jag kan, men försöker samtidigt leva lite i nuet, för man vet ju aldrig hur länge det varar.

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Börsen i dag
Visa mer
Räntekartan
Vinnare och förlorare
ELTEL
+4,47 %
SWEC A
-4,33 %
Valutakollen
SEK/