Jan Björklund, Maud Olofsson, Göran Hägglund och Fredrik Reinfeldt. Foto: Sören Andersson / Scanpix
Jan Björklund, Maud Olofsson, Göran Hägglund och Fredrik Reinfeldt. Foto: Sören Andersson / Scanpix

Alliansen lovar lägre skatt för pensionärer

Publicerad
Uppdaterad
Nu hårdnar kampen om pensionärerna ytterligare. I ett nytt utspel kontrar alliansen med ännu fler skattesänkningar.
Valspurten har blivit ett slag om pensionärerna. För drygt en vecka sedan lovade Fredrik Reinfeldt en skattesänkning för pensionärerna på fem miljarder, utöver de fem miljarder som man redan tidigare hade utlovat. Redan dagen efter kontrade Mona Sahlin med att lova 10 miljarder utöver ett tidigare löfte om 7,5 miljarder. Det skulle innebära att pensionärsskatten slopades helt.

Lovar sänkt skatt

Nu tar alliansledarna kampen om pensionärerna ytterligare ett steg. I ett utspel på DN Debatt; signerad Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund, lovar de att pensionärernas skatt ska sänkas med ytterligare 2,5 miljarder kronor under 2011.
Dessutom skriver de att de har ambitionen att i ett andra steg sänka skatten med ytterligare 2,3 miljarder kronor - om ekonomin tillåter.
"Det ska löna sig att arbeta, men det ska också löna sig att ha arbetat... När det ljusnar efter krisen vill vi att pensionärerna tidigt ska få dra fördel av att Sveriges ekonomi går bättre... Nu har vi enats om att vi vill genomföra ytterligare skattelättnader för Sveriges pensionärer under nästa mandatperiod", skriver de.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen