ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Dalai Lama har tagit steget till Instagram.
Dalai Lama har tagit steget till Instagram.

Nu kan du följa Dalai Lama på Instagram

ANNONS:

Dalai Lama har skaffat Instagram.

Det här markerar att den spirituelle ledaren fortsätter sitt intåg i de sociala medierna, skriver The Verge.

Dalai Lama har haft Twitter sedan 2010, men det är först de senaste veckorna han tagit steget till att börja använda fotoappen Instagram.

I skrivande stund har Dalai Lamas konto 8901 följare (att jämföra med de mer än 8,5 miljoner följare han har på Twitter), men de ökar i takt med att nyheten om hans närvaro på Instagram blir känd för de stora massorna.

Lagt upp bild på Obama

Hittills har kontot bland annat lagt upp en bild på Dalai Lama när han träffar Barack Obama i vita huset i förra veckan, ett möte som fått kritik från kinesiskt håll.

Det framgår inte om Dalai Lama själv är den som styr kontot.

"Du kan inte skylla på teknologin"

I en intervju med Time härom veckan berättade Dalai Lama om sin syn på sociala medier. På frågan om Facebook och Twitter hjälper eller skadar vår lycka svarade han:

– Det beror på hur du använder dem. Om personen har en inre styrka är det inget problem. Men om en persons sinne är svagt, uppstår mer förvirring. Du kan inte skylla på teknologin. Det beror på personen som använder teknologin.

Dalai Lama är den högsta ledaren för de tibetanska buddhisterna. Han lever sedan länge i exil i Indien och fick Nobels fredspris 1989.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: