Avslappnad dejting tar dig utanför nätet

Publicerad
Singel och sugen på att träffa någon, men tycker att nätdejting kan bli för pretentiöst? Sedan januari finns sajten " Shake my world" där singlar kan bjuda in andra singlar till olika aktiviteter.
- Vi vill skapa ett naturligt sätt för singlar att möta andra singlar utan att det blir för stor grej av det, säger Johan Landgren som är en av grundarna.
Johan Landgren och hans kompis Henrik Christiansson gick på golfbanan för två år sedan och diskuterade singellivet i allmänhet och nätdejting i synnerhet.
- Ofta ger en profil på en dejtingsida ingen bra bild av en person, och det är omöjligt att veta om man har någon kemi förrän man träffas. Vi kände att vi ville skapa en mötesplats för singlar, där man kan träffas i större grupper utan press och krav, säger Johan Landgren.
Sagt och gjort. I februari i år var det premiär för sajten " Shake my world". Johan Landgren, en av grundarna till sajten.
- Sajten fungerar så att intresserade lägger upp en profil, vilket är gratis. Sedan är det fritt fram att skapa eller delta i de aktiviteter som man är intresserad av. Vill man paddla kanot till exempel kan man lägga upp en sådan aktivitet och sedan bjuda in så många eller så få som man vill. Nyckelordet är att det ska vara oprentiöst och inte så mycket fokus på att man är singel och vill träffa någon, även om det förstås har hänt, säger Johan Landgren.

Chans att träffa flera

En av de som är med på Shake my world är Ivan Delacruz, 40.
- Jag har testat nätdejting innan och tyckte att det kunde vara ganska jobbigt. Det var mycket mailande fram och tillbaka och oftast stämde inte bilden av den andra personen när man väl träffades. Här träffar man flera personer som är i samma situation på samma gång och det blir mer avslappnat och naturligt, säger Ivan som bland annat deltagit i aktiviteter som bowling, konstutställning och pubrundor.
- Visst kändes det lite läskigt första gången, men det var väldigt varm och välkomnande stämning. Nu känns det bara kul, säger Ivan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag