ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
STÄNGA GRÄNSER? Om Vellinge inte tar emot flyktingbarn, borde då Malmö inte stänga sina gränser för Vellingeborna och dess kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman, undrar dagens debattör ironiskt. Foto: Christer Wahlgren
STÄNGA GRÄNSER? Om Vellinge inte tar emot flyktingbarn, borde då Malmö inte stänga sina gränser för Vellingeborna och dess kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman, undrar dagens debattör ironiskt. Foto: Christer Wahlgren

Vellingeborna tar våra jobb i Malmö

ANNONS:
FAKTA

JENNIE SILIS,
27, bor i Malmö och arbetar för den marockanska kvinnoorganisationen Oum El Banine. Hon är också grun-dare till Face- bookgruppen ”Inga flykting- barn i Vellinge = inga Vellinge bor i Malmö”.

Länk till facebook-gruppen här!

Visa merVisa mindre
Läs mer
11 000 pendlare lämnar lågskattekommunen Velling varje morgon för jobb på andra orter. Varför ska Malmö betala för denna sociala turism, undrar Jennie Silis.
Vellinge kommun rasar mot företaget Attendo Care som på Malmö stads uppdrag har hyrt trettio platser för ensamkommande flyktingbarn i Vellinge. Men om kommunen får säga nej till flyktingar, borde inte vi i Malmö få säga nej till Vellingebor då?
För Vellingeborna blir bara fler och fler. Vi i Malmö vet inte hur vi ska värja oss mot dem. De trettio flyktingbarn som nu diskuteras är ingenting mot de 11 000 personer som pendlar ut från Vellinge varje dag - en tredjedel av kommunens befolkning. Nästan alla åker till Malmö.
Här tar de inte bara våra jobb, de går också på våra gator, sliter på våra trottoarer, slänger skräp i våra papperskorgar och utnyttjar ljuset från våra gatlyktor om kvällarna. Säkerligen var det också en stor grupp Vellingebor som bevistade Malmöfestivalen i augusti och roade sig på gratiskonserterna runt om i centrum. De kommer alltså hit och snyltar på våra förmåner för att sedan ta stadsjeepen hem till Vellinge igen, där de betalar en av Sveriges lägsta kommunalskatter.

Den låga skattesatsen är knappast förvånande, speciellt inte eftersom kommunen tvingar många unga och äldre att flytta genom att inte bygga tillräckligt med flerbostadshus. Därigenom förvärrar man i stället bostadsbristen i grannkommunerna. Det finns bara ett uttryck för detta: social turism.
Problemet är inte bara ekonomiskt. Många ungdomar lämnar också Vellinge kommun på kvällen för att besöka Malmös nöjesliv. Om våra Malmöungdomar träffar på deras ungdomar ute på byn, kan de säkert komma att bli nerslagna med golfklubbor och andra tillhyggen. Cykelstölderna kan också öka när dessa säkerligen kriminella ungdomar kommer hit, hus kan sättas i brand och det skulle skapa en väldig oro bland Malmöborna. Frågan är om våra pensionärer kommer våga sig ut på gatorna något mer.
Det är också väldigt tveksamt om vi bör låta Vellingeungdomar få gå gymnasiet hos oss. Vi har ju våra egna ungdomar att tänka på. Man måste ta hand om sina egna först och det ena utesluter ju alltid konsekvent det andra.

Givetvis är det inte
Vellingeborna i sig som vi har någonting emot, om ni trodde det. Vi är bara rädda att de snart ska komma dragandes med hela sina familjer också. Men framförallt vill vi stänga Malmö för att vår solidaritet gentemot andra människor inte ska influeras av Vellingebornas världsbild. Vi gör naturligtvis det här för deras eget bästa. Kulturkrockarna blir alldeles för stora. Vi tror helt enkelt inte att Vellingeborna trivs här i Malmö med den billiga falafeln, myllret kring Möllevången och alla dessa invandrare som gör MFF:s mål på Swedbank stadion. Lika barn leka bäst.

Genom att stoppa Vellingebornas inresetillstånd i Malmö kan vi kanske förhindra att dessa värderingar får fäste även här. Vi kommer därför att undersöka vilka möjligheter vi har att stoppa denna cirkus - så här får det inte gå till.
Återigen vill vi betona att vi inte har någonting emot Vellingebor. Men varför ska Vellinges problem att skapa tillräckligt med arbetsplatser åt sin befolkning lösas av Malmö? Det kan inte heller vara ett kommunalt problem i Sverige att ta emot denna strida ström av tonårspojkar från oroshärdarna i Vellinge och där omkring.
Vi i Malmö motsätter oss helt enkelt att den svenska staten inte ger oss medel att hantera detta inflöde av personer från grannkommunen. Därför säger vi nej. Detta agerande, som också sker i andra mindre kommuner i Skåne, visar på ett sammanbrott för svensk politik. Detta måste lösas på nationell nivå. När ska Sverige sluta köra över vår kommunala självbestämmanderätt i denna fråga?

Nej, det är nog bäst att vi ställer in busslinje 100 och stänger Malmös gränser för gott. Vi inför visumtvång för kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman och de Vellingebor som illegalt försöker ta sig in kan vi placera i hyddor i Norrland.


JENNIE SILIS

FOTNOT: Naturligtvis vill jag inte stänga
kommungränsen på riktigt. Men ovanstående argument är precis dem som används för att hindra ensamma flykting- barn att få tak över huvudet i Vellinge.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: